Dolar

32,4792

Euro

34,9023

Altın

2.434,36

Bist

9.716,77

Moskova'da Kürt Konferansı yapılacak: PYD'de davetli

Rusya'nın başkenti Moskova'da 15 Şubat'ta bir konferans düzenlenecek. Astana görüşmelerinde Rusya'nın sunduğu anayasa taslağı ile gündemde yer edinen 'federasyon' konusu bu konferansın gündem maddesi olacak. PYD de bu konferansa davetli. Federasyonu destekleyen Rus haber ajansları ve PKK'ya yakın yayın organları konferansı 'Kürt' konferansı şeklinde lanse ediyor. Ayrıca konferansa HDP'den katılım olacağı da kesinleşti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-13 15:16:13

Moskova'da Kürt Konferansı yapılacak: PYD'de davetli

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'e konuşan PYD Rusya Temsilcisi Ebdulselam Eli konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bu konferansı ortak hazırlıyoruz. Biz PYD ve Demokratik Özerklik Yönetimi ile Rusya Kürt Otonomisi konferansı organize ediyoruz. Bu konferans hazırlıklarına başlamadan Rusya yetkililerine bir Kürt konferansı yapmak istediğimiz söyledik. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da yetkilileri konferansa davet ettik. Belki onlar da konferansa katılırlar. Rusyalı siyasetçiler de konferansa katılabilirler. Geniş katılımlı bir konferans olacak. Konferans bir otelde düzenlenecek. Kürdistan'ın 4 parçasından misafirler gelecek. Rusya'nın Kürtleri de olacak. Bazı siyasetçileri ve akademisyenleri davet ettik."

PYD'DEN KATILIMLAR

"PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ile Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim de konferansta olacaklar
."

HDP'DEN DE KATILIM OLACAK

"HDP'den Osman Baydemir de konferansa katılacak. Bazı başkanlar ile avukatları katılacak. YNK'den katılım olacak. Doğu Kürdistan'dan katılım olacak. Goran hareketi katılacak. Kürt İslami Birlik Partisi katılacak. Tüm Kürt partilerini davet etmişiz. Onlara vize de göndermişiz. Geniş katılımlı bir konferans olacağını ummuyorum.”

RUSYA, PYD'Yİ TERÖRİST OLARAK GÖRMÜYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko, PKK ve PYD'yi terörist örgütler olarak görmediklerini açıklamıştı.

Haber Ara