Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Moskova'da Filistin konferansı

Filistin'deki bölünmüşlük halini sona erdirmeyi amaçlayan Filistin Ulusal Diyaloğu Konferansı dün Moskova'da başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 10:15:42

Moskova'da Filistin konferansı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre
Rusya Bilimler Akademisi Doğu Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Filistinli sekiz grubun katıldığı konferansın iki gün süreceği konferansta Filistin'deki bölünmüşlük halinin sona erdirilmesinin ele alınacak.la

LAVROV İLE GÖRÜŞECEKLER

Konferansa katılan Filistinli grupların temsilcilerinin bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından kabul edilmelerinin beklendiği ifade edildi.

HAMAS DA KATILIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Rusya'da düzenlenen konferansa Musa Ebu Merzuk başkanlığında bir heyetle katılıyor. Hamas heyeti konferans için Cumartesi günü Moskova'ya gitti.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, Rus araştırma enstitüsünün Filistin diyaloğuyla ilgili düzenleyeceği konferansa Hamas'ın katılacağını açıkladıktan sonra Hamas'ın uzlaşının sağlanmasına yönelik her çağrıyı memnuniyetle karşıladığını belirtmişti.

PARİS'TE DE BİR "ZİRVE" YAPILIYOR

Bu arada dün başlayan bri başka zirv eise İrail-Filistin arasında iki devletli çözümün hedeflendiği Ortadoğu Barış Konferansı.

BMGK'daki "Filistin" tasarısının bir sonucu olarak ortay açıkan Konferans için hem İsrail, hem Gazze (Hamas) tarafından "uzlaşmamaya" yönelik açıklamalar geldi:

(YAŞANANLAR ve AÇIKLAMALAR İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

M_8

M_9


Haber Ara