Dolar

32,4221

Euro

34,4442

Altın

2.488,21

Bist

9.679,80

Moskova camilerinde örnek hareket

Moskova'daki camilerin cemaati, bakıcı mağduru aile için para topladığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 01:39:26

Moskova camilerinde örnek hareket

Rusya'nın başkenti Moskova'daki camilerin Cuma namazında toplanacak parayı, bakıcısı tarafından başı kesilen 4 yaşındaki çocuğun ailesine vereceği bildirildi.

Sputnik'te yer alan bilgide; Moskova Müslümanları Din İdaresi Başkanı İldar Alautdinov, “Bu, bir ailenin tüm Rusya toplumunu derinden sarsan acısı karşısında manevi birliğinin sembolü olacak. Müminler için yaşamın dokunulmaz ve kutsal olması hiçbir şüpheye yer vermez, savunmasız çocuğa el kaldıran kişinin ahlaki çehresi bir sonsuzluk kadar gerçek dini kimliğin uzağında” diye konuştu. 

4 Mart Cuma günü tüm camilerde anma töreninin yapılacağını belirten imam, “Genel ahlak ve din açısından anlayışın ötesinde olan bu suçun kendini İslam diniyle ilişkilendiren kişi tarafından yapılmış gibi sunulması çok üzücü. Müminler masum çocuğun ruhu için, telafisi imkansız bir kayba uğrayan ailesi için dua edecek” dedi.

Korkunç cinayet, 29 Şubat Pazartesi günü Moskova'da yaşanmıştı. Oktyabrskoye Pole metro istasyonu önünde elinde öldürdüğü çocuğun kesik başıyla beliren kadın polis tarafından gözaltına alınmıştı. Kadının, öldürdüğü çocuğun bakıcısı olduğu ortaya çıkmıştı.

Haber Ara