Dolar

32,3395

Euro

35,1257

Altın

2.238,65

Bist

8.772,11

Moskova Belediye Başkanı: Nüfusun yarısı sürü bağışıklığı kazandı

Rusya’nın başkenti Moskova'nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskovalıların yarısının koronavirüse karşı bağışıklık kazandığını savundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-27 13:23:50

Moskova Belediye Başkanı: Nüfusun yarısı sürü bağışıklığı kazandı

Devlet televizyonu Rossiya-24'e konuşan Sobyanin, uyguladıkları koronavirüsü kontrol altına alma stratejisinin işe yaradığını belirterek, “Salgını yavaşlatmak için uyguladığımız mevcut seçenek kısıtlayıcı önlemler. İkinci seçenek de tüm bilim insanlarının ve uzmanların konuştuğu sürü bağışıklığı. Moskova'da yapılan araştırma nüfusun yaklaşık yüzde 50'sinin koronavirüse karşı bağışıklık kazandığını gösteriyor. Ama kimse ikinci bir hastalığın gelmeyeceğini garanti edemez” dedi. Sobyanin, Moskova'da daha katı tecrit uygulama planları olmadığını da ifade etti.

Restoran, bar, dükkan ve diğer kamusal alanları tamamen kapatmak yerine daha küçük çaplı kısıtlamalar uygulayan ve kişisel sorumluluğa dayanan bir tecrit politikası benimseyen Moskova, aynı zamanda hastanelerin kapasitesini de artırıyor.

Kentte 15 Ocak'a kadar uzatılan mevcut tecrit önlemleri kapsamında, gece kulüpleri ve barlar akşam 11'e kadar açık, kapalı mekanlardaki konserler ve açık hava futbol maçları da sınırlı kapasiteyle devam ediyor.

Nüfusu 13 milyona yakın olan Moskova'da ekimde Kovid-19 sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı önceki aya göre neredeyse 4 kat artarak 2 bin 200'e ulaştı. Kentte önceki gün 6 bini aşkın yeni vaka tespit edilirken bin 700'e yakın kişi hastanede tedavi altına alındı.

Rusya çapındaysa vaka ve ölü sayısında son dönemde yaşanan hızlı artış endişe yaratıyor.

Kaynak: Independent Türkçe

Haber Ara