Dolar

32,5384

Euro

34,9583

Altın

2.426,20

Bist

9.722,09

Morales: BM uyuşturucu karşıtı politikasında başarısız oldu

Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales, BM’e hitaben BM’nin küresel uyuşturucu karşıtı politikasının başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-15 09:45:27

Morales: BM uyuşturucu karşıtı politikasında başarısız oldu

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

BM Narkotik Komisyonu'nun Viyana'daki yıllık toplantısında konuşan Bolivya Devlet Başkanı Morales, BM'nin küresel uyuşturucu karşıtı politikasının daha fazla şiddet üreterek ve “jeopolitik hakimiyetin bir unsuru” olarak başarısızlıkla sonuçlandığını dile getirdi.

Toplantıda konuşan Morales, “Her gün pazarlarda daha fazla uyuşturucu oluyor, her gün şiddeti körükleyen daha fazla silah var. Her gün bankaların gizliliği içinde suçtan elde edilen daha fazla para var” dedi.

Bolivya lideri, “Yasadışı uyuşturucular BM raporuna göre gıda ve petrolden sonra üçüncü en karlı pazarı teşkil ediyor. Tamamen suçluların kontrolü altında yıllık tahmini 450 milyar dolar geliri var” diye ekledi.

Morales aynı zamanda “belirli güçler” tarafından uyuşturucuya karşı savaşın “politik amaçlarla kullanıldığını” dile getirdi. ABD'nin yardımı olmaksızın Bolivya'nın kokainin ana maddesi olan yasadışı koka yaprağı yetiştiriciliğine ayrılan tarlaları küçülterek diğer ülkelere de sınırları içinde yasadışı uyuşturucuyla mücadelede milli denetimi önerdi.

Bolivya Kolombiya ve Peru'nu ardından 27.200 hektar ile üçüncü büyük koka yaprağı yetiştiricisi ülke konumunda.

Bolivya'nın ürettiği koka yapraklarının yarısından biraz daha az miktarı çaylarda, geleneksel ilaçlarda ve Andean dini ritüellerinde kullanılmak üzere yetiştiriliyor.

Kaynak: laht.com

 

Haber Ara