Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Moody’s ve Fitch, Macron'dan memnun

Moody's'ten yapılan açıklamada Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Macron'un politikalarının ülkenin kredi notu ve görünümünü destekleyebileceği belirtildi. Fitch Ratings ise Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimini Macron'un kazanmasının Avrupa'da kısa vadede politik şok riskini azalttığı açıklamasında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 15:01:23

Moody’s ve Fitch, Macron'dan memnun

AA'nın haberine göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch, Macron'un zaferinden memnun.

MOODY'S

Moody's'ten yapılan açıklamada, “Macron'un politika platformunun, orta vadede ekonomik büyümeyi artırmayı ve kademeli olarak borç konsolidasyonunu hedefliyor olması sebebiyle Fransa'nın kredisi için pozitif olmasını bekliyoruz” ifadesine yer verildi.

Açıklamada Macron'un ekonomi politikalarını uygulayabilmesinin büyük oranda haziran ayında yapılacak parlamento seçimlerinden çıkacak sonuca bağlı olduğu vurgulandı.

Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı Sarah Carlson ise, “Fransa'da politika yapıcıların, büyümeyi ve mali konsolidasyonu artırıcı uygulamaları gerçekleştirebilme becerisi, orta vadede Fransa'nın reytingini ve görünümünü güçlendirebilir” değerlendirmesinde bulundu.

FİTCH

Fitch RatingS'ten yapılan açıklamada, "Seçim sonucu Fransa'nın AB ve Avro Bölgesi üyesi olarak kalacağı yönündeki beklentimizi destekliyor. Seçim sonucu, mart ayında Fransa'nın AA seviyesinde olan kredi notunu ve durağan not görünümünü teyit ettiğimiz zamandaki beklentilerimizle uyumlu“ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Fransa'da haziran ayında yapılacak olan parlamento seçimlerinden çıkacak sonucun son derece önemli olduğu vurgulandı.

Haber Ara