Dolar

32,5045

Euro

34,5781

Altın

2.491,65

Bist

9.548,09

Moldova'da yolsuzluk protestosu

Moldova'daki yolsuzluk skandalını halk protesto etmek için meydanlara indi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 11:22:34

Moldova'da yolsuzluk protestosu

Ajansların haberine göre, Moldova'daki yolsuzluk skandalı Stefan Çel Mare meydanında kınanırken bir grup gösterici Parlamento binasına girmeye çalıştı. Hükümetin, Parlamento'nun ve Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti'nin istifasını isteyenlerin çadırlarının yeni adresi ise Parlamento binası ve Sanayi Bakanlığı'nın önü oldu.

Stefan Çel Mare meydanında toplanan kalabalık, 'oligarşik düzenin son bulmasını, kayıp paraların iadesini, suçluların hesap vermesini, hükümetin istifa edip erken seçime gidilmesini talep etti. DA Platformu adına konuşan Andrey Nastase, bundan sonra yetkiyi alacaklarını; fakat kanun dairesinde haraket edeceklerini belirterek herkesi beyaz kasımpatı çiçeği bırakma eylemine davet etti.

DA platformu yetkilileri, halkı artan elektrik ve gaz faturalarını ödememeye çağırırken bundan sonraki faaliyetleri için ‘Halk muhafaza birliği' kurma kararı aldı.

ÜLKE NEREYE GİDİYOR

Sayıları yüzü aşan eylemciler, Parlamento binasına girmeye çalıştı. Güvenlik güçlerinin yerinde barikat kurması göstericilerin sakinleştirilmesi ile kalabalık sloganlar eşliğinde meydana geri döndü.

Moldova'da bankalarda usulsüz kredilendirme ile başlayan krizin ardından 1,5 milyar doların kaybolması, üç bankayı iflasın eşiğine getirdi. Hükümet suçluları hukuka teslim edemeden Banka De Economi, Soçial Bank ve Unibank'ın kapanmasına karar verdi. Söz konusu karar çerçevesinde, 9 Ekim tarihinde ismi geçen bankaların kartları iptal edilecek.

Haber Ara