Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Moğolistan'da helal kesim standartları oluşturuluyor

TİKA, Ulanbator'da 'Helal Kesim Standartları' eğitim programı başlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 21:26:21

Moğolistan'da helal kesim standartları oluşturuluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'da hayvancılık sektörünün canlandırılması ve et ürünlerinin ihracatının geliştirilmesi amacıyla "Helal Kesim Standartları" eğitim programı başlattı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Moğolistan Gıda, Tarım ve Hafif Sanayi Bakanlığı iş birliğinde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uzmanlarının katılımıyla Moğolistan et ve et ürünleri sektöründe çalışan 30 uzmana yönelik helal kesim standartları eğitim programı düzenlendi.

Moğolistan Et Üreticileri Birliği, Moğolistan Veterinerlik Enstitüsü, Moğolistan Standardizasyon ve Meteoroloji Ajansı, Türkiye Büyükelçiliği Sosyal İşler Koordinatörlüğü ve Moğolistan Müslümanlar Cemiyeti temsilcilerinin katılımıyla eğitim programının açılışı gerçekleştirildi.

TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Moğolistan dış ticaretinin lokomotif sektörlerinden hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalara devam edileceğini belirterek, eğitime katılan işletmelerin program sonunda uluslararası geçerliliği bulunan sertifika alacaklarını kaydetti.

Haber Ara