Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Modi'den askeri üniformayla, Çin sınırına sürpriz ziyaret

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, iki Asya devi arasındaki sınır çatışması üzerindeki haftalarca süren gerilimin ardından bugün Çin sınırındaki Kuzey Himalayalar'ın Ladakh bölgesine askeri üniformayla sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 11:19:13

Modi'den askeri üniformayla, Çin sınırına sürpriz ziyaret

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, iki Asya devi arasındaki sınır çatışması üzerindeki haftalarca süren gerilimin ardından bugün Çin sınırındaki Kuzey Himalayalar'ın Ladakh bölgesine gitti.

Yetkililer, Başbakan Modi'nin Hindistan ve Çin kuvvetlerinin tartışmalı sınır bölgesinde yaşanan silahlı çatışmadan haftalar sonra bölgeye uçtuğunu ve bu da iki ülke arasında gerginliğin artmasına neden olduğunu söyledi.

5efed91b4c59b76b617dc15d

ANI ajansı tarafından yayınlanan fotoğraflar, askeri üniformalı Modi'nin Ladakh'ın Nemo bölgesinde bir üste askeri kuvvetlerle tanıştığını, Başbakanı Genelkurmay Başkanı General Pepin Rawat ve Kara Kuvvetleri Komutanı General Manoj Mukund Naravan'ın da eşlik ettiğini gösterdi.

Hindistan ile Çin arasında geçen ay sınırda başlayan ve 15 Haziran'da 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışmalardan sonra tansiyon yükselmişti.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan bilgide ise, çatışmalarda 43 Çin askerinin öldüğü veya ağır yaralandığı öne sürülmüştü.

İki nükleer silahlı komşu, çoğu tartışmalı olan sınır boyunca kitlesel silahlara sahip. Muhtemel bir çatışmayı önlemek için İki ülke arasında sürdürülen askeri ve diplomatik görüşmeler ise devam ediyor.

Dünyanın en kalabalık nüfuslarına sahip iki ülke arasında kuruldukları günden bu yana sık sık sınır çatışmaları yaşanıyor. Nükleer güce sahip iki ülkenin olası bir savaşa girişmesi ise endişelere yol açıyor.

Kaynak: Anı Ajans

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara