Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Modi, BAE'de camide selfie çekti

BAE'ne 34 yıl aradan sonra resmi bir ziyarette bulunan Hindistan Başbakanı Modi, çeşitli ikili görüşmelerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 15:49:35

Modi, BAE'de camide selfie çekti

Dünya Bülteni'ndeki habere göre; Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Körfez ülkeleri ile ilişkilerini güçlendirmek ve Hint ekonomisini canlandırmak için pazar günü Birleşik Arap Emirliği (BAE)'ne resmi bir ziyarette bulundu.

Hindistan Başbakanı, Abu Dabi veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ve BAE Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanı Vekili ile görüşmelerde bulundu.

İndira Gandhi'nin 1981 yılındaki ziyaretinden bu yanas on 34 yıldır ilk kez bir Hint Başbakanı ziyareti oldu.

Abu Dabi yatırım Otoritesi (ADİA) Hindistan'da stratejik bir petrol rezervi olduğunu Hindistan'da alt yapı projelerine yatırım ve destek için başlangıç olarak iki milyar dolar para ayırdıklarını duyurdu.

Bugün akşama doğru 40 bin'den fazla hintlinin toplanacağı Dubai Kriket Stadı'nda bir konuşma yapması bekleniyor.

Gulf News'e konuşma yapan Asya Ortadoğu ilişkileri konuk üyesi Dr. Kadira Pethiyagoda, diğer körfez ülkelerinde olduğu gibi BAE ve Hindistanın ikili ilişkilerde daha çok ticarete odaklandıklarını ancak günlerde Hindistan'la ilgili daha stratejik yaklaşımlar olacağını söyledi. BAE'nde tahminen 2.6 milyondan fazla Hintli yaşıyor.

Dr.Pethiyagoda, "Ortadoğu'da yaşanan istikrarsızlık Hint enerji kaynaklarını ve göçmenleri tedirgin ediyor. Hint Okyanusu'nun ve Körfez ülkelerinin , Hindistan'ın stratejik konumunda etkili olacağını gösteriyor" dedi.

Haber Ara