Dolar

32,5861

Euro

34,7932

Altın

2.508,99

Bist

9.693,46

Modanisa.com 'Dünya Başörtüsü Günü'nü kutluyor

Modanisa.com, tüm dünyada tesettürlü kadınların yaşadıklarına tanıklık etmek ve kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kutlanan Dünya Başörtüsü Gününde, özel tasarım şal armağan ediyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 16:00:54

Modanisa.com 'Dünya Başörtüsü Günü'nü kutluyor

Dünyanın 140 ülkesine İstanbul'dan gönderim yapan, ülkemizin ilk uluslararası online alışveriş sitesi Modanisa.com, her yıl 1 Şubat'ta “Dünya Başörtüsü Günü”nü (World Hijab Day) kutluyor.

Dünya Başörtüsü Günü'nü kutlamak üzere özel bir şal tasarlayan Türkiye'nin ilk uluslararası e-ticaret platformu Modanisa.com, müşterilerine bu özel günde özel tasarım şal armağan ediyor.

İlk kez 2013 yılında Bangladeş kökenli Amerikalı Müslüman bir kadın olan Nazma Khan'ın gayretleriyle, kadınlar arasında empati kurulabilmesi amacıyla başlayan “Dünya Başörtüsü Günü”, henüz çok yeni olmasına rağmen kısa sürede tüm dünyada benimsendi.

Dünyada başörtüsü takan kadınların, önyargılara karşı çıkarak, örtünmenin kendi tercihleri olduğunu vurguladıkları “Dünya Başörtüsü Günü”, tüm kadınlar için ırkçılığa ve İslamofobi'ye karşı dayanışma çağrısının yapıldığı önemli bir gün haline geldi.

Bugün tüm dünyada spordan müziğe, politikadan askerliğe pek çok alanda, başörtüsünün kadınların başarısına engel olmadığı kanıtlanırken, Modanisa.com, kadınların hayatın her alanında yer alarak barış ve huzura hizmet etmesi için Dünya Başörtüsü Günü'nü destekliyor.

Haber Ara