Dolar

32,5142

Euro

34,5596

Altın

2.493,08

Bist

9.548,09

Moda endüstrisi 2. el kıyafet satışına başlıyor

Moda endüstrisinin önde gelen markalarından ABD merkezli Tommy Hilfiger ve birçok markanın pazarlamasını yapan Almanya kökenli Zalando, internet üzerinden ikinci el kıyafet satışına başlıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-18 14:59:17

Moda endüstrisi 2. el kıyafet satışına başlıyor

Hollanda'da deneme amacıyla başlatılan projede, moda firmalarının hızla büyüyen ikinci el pazarında söz sahibi olmasını ve sürdürülebilir moda anlayışının yerleşmesini sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.

ABD merkezli Tommy Hilfiger, üç farklı alanda kullanılmış giysi satacak. Bunlar; indirim kuponu karşılığında müşteriler tarafından gönderilen eski Tommy Hilfiger kıyafetleri, web mağazasından alınıp iade edilen ve hiçbir mağazada satılmamış kıyafetler ile geri dönüştürülen giysiler.

Sadece Hollanda'da yürütülen deneme projesi kapsamında Tommy Hilfiger tasarım ekibi tamir edilemeyen kumaşlardan yeni giysiler üreterek bunu internet üzerinden ikinci el kapsamında pazarlayacak.

Avrupa genelinde geniş bir internet üzerinden satış ağı bulunan Alman Zalando müşterileri de 2. el kıyafetlerini yeniden satışa sunabilecek. Müşteriler, bunun karşılığında indirim kuponu alacak ya da hayır kurumlarına bağış yapabilecek.

BBC

Haber Ara