Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Mitsubishi Electric, İtalyan DeLclima'nın tamamını satın ald

Mitsubishi Electric, İtalyan DeLclima'nın tamamını satın aldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 14:53:26

Mitsubishi Electric, İtalyan DeLclima'nın tamamını satın ald
İtalya'nın önde gelen endüstriyel klima üreticisi De'Longhi Grubu'na ait DeLclima'nın çoğunluk hisselerini alan Mitsubishi Electric Corporation, kalan yüzde 25,03'lük hisseyi de satın almak üzere teklif sundu.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamaya göre şirket, ticari iklimlendirme ürünleri sektöründe faaliyet gösteren İtalyan şirketi DeLclima S.p.A.'nın sermayesinin yaklaşık yüzde 74,97'sini temsil eden hisseleri De'Longhi Industrial S.A.'dan satın almak için sözleşme imzaladığını 25 Ağustos'ta yaptığı yazılı açıklamayla duyurmuştu.

Şirket şimdi de İtalyan Finans Kanunu'na ve CONSOB yönetmeliklerine uygun olarak, DeLclima'nın sermayesinin yaklaşık yüzde 25,03'ünü temsil eden kalan hisseleri satın almak üzere zorunlu bir ihale teklifi sunacak.

DeLclima'nın hisselerinin yüzde 100'ü için öngörülen toplam alım fiyatının, beher hisse bedeli 4,44 avro olmak üzere yaklaşık 664 milyon avro olduğu açıklandı.

DeLclima'nın sermayesinin yüzde 74,97'sinin satın alınmasına ilişkin işlemin tamamlanması için antitröst (tekelciliğin önlenmesi) makamlarından izin alınması ve DeLclima'nın dolaylı iştiraki DL Radiators S.r.l.'nın satışının tamamlanması gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"DL Radiators, işlemin kapanışından önce De'Longhi Industrial ile ilişkili bir şirkete satılacaktır. Ayrıca, sözleşmeye istinaden 30 Haziran 2015 tarihinden kapanış tarihine kadar 4,44 avro beher hisse bedeli günlük olarak hesaplanacak ilave tutar üzerinden artırılacaktır. İşlemin kapanışının Kasım 2015 sonunda gerçekleşeceği varsayımı çerçevesinde, beher hisse bedelinde yaklaşık 0,07 avro artış kaydedileceği öngörülmektedir. Mitsubishi Electric halen söz konusu satın alma işleminin finansal durumuna etkisini değerlendirmekte olup, finansal tahminlerin güncellenmesi ya da herhangi bir açıklama yapılması yönünde bir ihtiyaç söz konusu olduğu takdirde, derhal bir açıklama yapacaktır."

- Satın alma işleminin nedenleri

Mitsubishi Electric, açıklamasında satın alma işleminin nedenlerini de bildirdi.

Mitsubishi Electric'in ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemleri alanında Japonya, Avrupa, Kuzey Amerika, Çin, Güneydoğu Asya, Hindistan ve Avustralya gibi pazarlarda faaliyet gösteren küresel bir oyuncu olduğu ve bu bakımdan Avrupa'nın Japonya'nın ardından ikinci önemli pazar konumunda olduğu vurgulanılan açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Avrupa iklimlendirme pazarı olgunlaşırken, pazardaki oyuncuların enerji tasarruflu ürünler gibi katma değerli ürünler sunması ve aynı zamanda çevresel düzenlemelere (F-Gazı yönetmelikleri) uymaları gerekmektedir. Bu çerçevede, Mitsubishi Electric bölgedeki faaliyetlerini binalar için çoklu/multi sistem klimaların yanı sıra bireysel ve ticari tip klimalara odaklanarak büyütmüştür. DeLclima'nın satın alınması, Mitsubishi Electric'in soğutucu sektörüne tam anlamıyla girişini temsil etmektedir ve şirketin portföyünü genişletmesini, dolayısıyla da sürekli büyüme kaydetmesini ve pazardaki varlığını güçlendirmesini mümkün kılacaktır. Ayrıca, söz konusu işlem Mitsubishi Electric'in önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanması beklenen çevresel düzenlemelere (F-Gazı yönetmelikleri) uygun şekilde karşılık vermesine imkan tanıyacaktır."

Haber Ara