Dolar

32,5214

Euro

34,8985

Altın

2.422,30

Bist

9.722,09

MİT TIR'ları davasının avukatı kendini savundu: Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri

MİT TIR'ları davasının avukatı, evinden çıkan 13 çuval devlet sırrı niteliğindeki belgeyle ilgili kendisini, 'Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri.' diyerek savundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 09:09:10

MİT TIR'ları davasının avukatı kendini savundu: Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı'nın Ankara'da gözaltına alınan ve Adana'ya getirilen avukatı Alp Değer Tanrıverdi, evinde ele geçirilen devlet sırrı niteliğindeki 13 çuval evrak için "Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri" dedi.

"ONLAR BENİM BAKTIĞIM DOSYANIN BELGELERİ"

Bugün güzdüz saatlerinde Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alınan Alp Değer Tanrıverdi, akşam saatlerinde Adana'ya getirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolüne getirilen Tanrıverdi, burada gazetecilerin 13 çuval evrakla ilgili sorusuna "Onlar benim baktığım dosyanın belgeleri. Ben savcıların avukatıyım. 2015/1 Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nin dosyası" diyerek cevap verdi.

SORGULANMAK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Ayrıca, KOM ekiplerinin FETÖ/PDY'nin Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirdiği 3'üncü dalga operasyonda Ankara ve Konya'da gözaltına alınan 2 öğretmen de Tanrıverdi ile birlikte sağlık kontrölünden geçirildi. Önceki gün gerçekleşen operasyonda 8 öğretmen gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı. Aranması bulunan öğretmenlerden S.K., bugün Ankara'da, M.S.Ö. ise Konya'da gözaltına alınarak Adana'ya getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Tanrıverdi ve şüpheli öğretmen sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber Ara