Dolar

32,4958

Euro

34,6084

Altın

2.477,33

Bist

9.588,94

Mistura tüm suçu Fethu'ş Şam'a yıktı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'nin Halep kentinin doğusunda bombardımanın devam etmesi durumunda şehrin yıl sonuna kadar yok olacağını iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 18:30:25

Mistura tüm suçu Fethu'ş Şam'a yıktı

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun İnsani Erişim Çalışma Grubu toplantısı İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi. Toplantının ardından BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyen de Mistura, kendi analizini yaparak tüm suçu Fethu'ş Şam Cephesine attı.

De Mistura, şehrin doğusunda yaklaşık 275 bin sivilin yaşadığını, bunların 100 binini çocukların oluşturduğunu aktararak, 900 kişilik El Nusra savaşçısı (Fethu'ş Şam Cephesi) için 275 bin sivilin saldırıya maruz kaldığını iddia etti. Mistura'nın isim değişikliğine giden Fethu'ş Şam Cephesine 'Nursa' olarak hitap etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Son bir haftada şehirdeki sağlık kuruluşlarına yönelik 7 saldırı yapıldığını, iki hastanenin tamamen kullanılamaz hale geldiğini ifade eden özel temsilci de Mistura, 3 doktor ve 2 hemşirenin de bu saldırılar sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

"Halep'in doğusu tamamen yok olacak" iddiası 

Halep'in doğusuna yapılan saldırıların ve bombardımanın şiddetine dikkati çeken de Mistura, "Saldırılar bu şekilde devam ederse en fazla iki, iki buçuk ayda Halep'in doğusu tamamen yok olacak, teröristler değil binlerce sivil ölecek. Bunu siz, biz ve bütün dünya yıl sonununda Noel'i kutlamaya hazırlanırken görecek." dedi.

Rusya yönetimi ve Suriye rejimine de seslenen Mistura, şunları kaydetti:

"Lütfen siz de gözümün içine bakın, dünyanın gözüne ve kamuoyuna bakın. Bu seviyede saldıralara bu çeşit silahları kullanarak devam etmeye ve bin kişilik El Nusra savaşçısını bertaraf etmek için fiili olarak Halep'in doğusunu 275 bin siville birlikte tamamen yok etmeye hazır mısınız? Ya da El Nusra (Fethu'ş Şam Cephesi) şehri terk ederse hava bombardımanını acilen ve tamamen durduracağınızı açıklamaya hazır mısınız?"

Haber Ara