Dolar

32,5788

Euro

34,8961

Altın

2.434,73

Bist

9.645,02

Mistura: Rejimin teklifini bekliyorum

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, binlerce mazlumun katleden Esed rejiminin siyasi geçiş süreci ile ilgili tekliflerini beklediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-19 00:58:34

Mistura: Rejimin teklifini bekliyorum

AA'nın haberine göre: Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan rejim heyetinin, siyasi geçiş sürecine ilişkin tekliflerini beklediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan rejim heyetine, siyasi geçiş sürecine ilişkin tekliflerini bir an önce sunması çağrısında bulundu. 

De Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriyeli muhaliflerlerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ve Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi'nin başkanlığındaki rejim heyeti ​ile ayrı ayrı görüştü.

De Mistura, görüşmelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müzakerelerden kimsenin ayrılmadığını, ölçüsüz açıklamaların yapılmadığını ve görüşmelerin kesintiye uğramadan devam ettiğini söyledi.

Suriyeli muhaliflerin siyasi geçiş sürecine ilişkin kendisine detaylı bir belge sunduğunu ifade eden de Mistura, "(Rejimden) Siyasi geçiş sürecine ilişkin tekliflerini bir an önce sunmaları bekliyorum. Acelemiz var" dedi.

"GELECEK YIL DEMOKRATİK BİR SURİYE DEVLETİ'NE GEÇMİŞ OLACAĞIZ"

"Gelecek hafta yapılacak görüşmelerde siyasi geçiş süreci için nasıl bir yol izlenmesi konusunda asgari bir ortak zemin kurmayı hedefliyoruz" diyen de Mistura, ikinci tur görüşmelere nisanda başlayacaklarını kaydetti.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi üyesi ve sözcülerinden Basma Kodmani ise Suriye halkına siyasi çözüm sözü verdiklerini belirterek, "Gelecek yıl Suriye'yi yeniden inşa etmeye başlamış, demokratik bir Suriye Devleti'ne geçmiş olacağız" dedi.

Kodmani, Suriye rejiminin elindeki tutukluların "kırmızı çizgileri" olduğunu belirterek, insani yardımların ulaştırılması ve tutukluların serbest bırakılması çağrısını yineledi.

Haber Ara