Dolar

32,5047

Euro

34,7411

Altın

2.485,31

Bist

9.490,67

Mistura Mısır, Katar ve BAE'de istişarelerde bulundu

Mistura Mısır, Katar ve BAE'de istişarelerde bulundu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 13:40:57

Mistura Mısır, Katar ve BAE'de istişarelerde bulundu
Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye görüşmeleri kapsamında Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) hafta sonu ziyaret ettiği bildirildi.

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada, Mistura'nın Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Feyza Ebu El Neca ile bir araya geldiği ifade edildi.

Görüşmede siyasi çözüm ve uluslararası çabaların ele alındığı ifade edilen açıklamada, Mistura'nın Kahire'de bulunan birkaç Suriyeli muhalifle de görüştüğü kaydedildi.

Açıklamada Mistura'nın Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) de birer ziyaret gerçekleştirdiği ve Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed bin Abdullah bin Mutib er-Rumeyhi ve BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zeyd El Nahyan ile görüştüğü belirtildi.

- Mistura Türkiye'ye ikinci bir ziyaret gerçekleştirecek

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Ahmed Fevzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mistura'nın İstanbul'a tekrar gideceğini söylemişti.

Ziyaretin tarihine ilişkin bir açıklamada bulunmayan Fevzi, Suriye görüşmeleri kapsamında Mistura'nın Pekin ve Moskova'ya da birer ziyaret gerçekleştireceğini ifade etmişti.

Mistura, Suriyeli muhaliflerin daveti üzerine haziran ayında İstanbul'a giderek Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) temsilcileri ile temaslarda bulunmuştu.

SMDK Başkanı Halid Hoca ve beraberindeki heyet ise temmuz ayının başında Cenevre'ye gelerek BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura ile görüşmüştü.

Görüşmelerin temmuz ayının sonunda tamamlanması bekleniyor. Mistura, görüşmelerin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a görüşmelere ilişkin bir rapor sunacak.

Haber Ara