Dolar

32,5750

Euro

34,8856

Altın

2.439,08

Bist

9.645,02

Mistura'dan Halep çağrısı

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bu şekilde devam etmesi halinde Halep'in 2,5 ay içinde tamamen harabeye dönebileceğini söyledi. Mistura, bir tane El Nusra militanını vurmak için bir çok sivilin öldürülmesini kabul etmediğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 14:19:59

Mistura'dan Halep çağrısı

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Al Jazeera'nin aktardığı habere göre
Halep'te süren bombardımanı 'zalimce' diye nitelendiren BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bu şekilde devam etmesi halinde Halep'in 2,5 ay içinde tamamen harabeye dönebileceğini söyledi. De Mistura, bu duruma pasif kalarak yeni bir Ruanda ya da Srebrenitsa'yı kabul etmeyeceğini söyledi. 600 hasta sivilin Doğu Halep'te tedaviye ihtiyacının olduğuna işaret eden De Mistura, bunlardan 200'ünün acilen tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

NUSRET CEPHESİNE ÇAĞRI

De Mistura, ellerindeki verilere göre, Halep'teki Nusret Cephesi'ne bağlı savaşçı sayısının en fazla 900 kişi olduğunu tahmin ediyor. BM Özel Temsilcisi, toplam 8 bin muhalifin bulunduğu şehirdeki sivil sayısının 275 bin olduğunu belirtti. Bunlardan 100 bini çocuk. 900 Nusra savaşçısını bahane edip 275 bin kişinin yaşadığı kentin yıkılmak istendiğini söyledi.

NUSRET CEPHESİNİ "KENTTEN ÇIKIN" DİYEN MİSTURA ESED VE RUSYA'YA NE SÖYLEDİ?

De Mistura, Rusya ve Esed rejimine de seslendi ve ateşkes çağrısında bulundu.

RUSYA'DAN YANIT

Rusya, De Mistura'nın Nusret Cephesi'ne yönelik ‘Halep'ten çıkın' çağrısını olumlu bulduğunu açıkladı.

NE OLMUŞTU?

ABD ve Rusya arasındaki anlaşmanın 18 Eylül akşamı bittiği ilan edilmiş, 19 Eylül akşamı Esed rejimi Halep'e saldırılarını artırarak devam etmişti. Bölgeyi kuşAtan rejimin saldırılarında şimdiye kadar en az 400 sivil öldü.

Haber Ara