Dolar

32,5341

Euro

34,9396

Altın

2.438,05

Bist

9.716,77

Mistura'dan 'Cenevre' açıklaması

Astana'da bulunan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre’deki görüşmelerin belirlenen tarihte başlayacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 20:18:04

Mistura'dan 'Cenevre' açıklaması

Astana'daki görüşmelerin sona ermesinin ardından Sputnik'e konuşan De Mistura, “Şimdilik, 8 Şubat bizim hedeflediğimiz tarih… Her şey sadece Astana'ya değil BM Güvenlik Konseyi toplantısına da bağlı. Önümüzdeki hafta Genel Sekreter'le (Antonio Guterres) de görüşeceğim ve Güvenlik Konseyi'ne danışacağım, bunların Suriye görüşmelerinin ne zaman en uygun olacağı konusunda etkileri olabilir” dedi.

Davetiyelerin Cenevre görüşmelerinin başlamasından hemen önce gönderileceğini ifade eden BM Temsilcisi, “Bu sefer davetiyeleri belirlenen tarihe kısa süre kala gönderebiliriz çünkü şimdiye kadar birçok deneyim elde ettik” diye konuştu.

KÜRTLERİN CENEVRE'YE KATILIMI ŞUBATTA NETLİK KAZANACAK'

Öte yandan de Mistura, Kürtlerin Cenevre'ye katılımının şubat ayında karara bağlanacağını kaydetti. De Mistura, "Kürt heyetinin Cenevre'deki müzakerelere katılımı çok hassas bir konu ve her Cenevre görüşmesinden gündeme geliyor. Bu konunun şubat ayında karara bağlamayı umuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara