Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Mısıroğlu'nun iddiası: FETÖ 17 Aralık'ta başarılı olsaydı, Arınç AK Parti'nin başına geçecekti

Kadir Mısıroğlu’na ait youtube kanalında, bugün istifa eden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İdare Kurulu üyesi Bülent Arınç hakkında, Mısıroğlu’nun hayattayken ileri sürdüğü iddialar sosyal medyada paylaşılarak tekrar hatırlatıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-24 16:33:26

Mısıroğlu'nun iddiası: FETÖ 17 Aralık'ta başarılı olsaydı, Arınç AK Parti'nin başına geçecekti

“17 Aralık'ta başarılı olsalardı, AK Parti'nin başına Bülent Arınç geçecekti”

kemalizmin-sonunu-kim-getirdi_1832131

Atatürk karşıtlığıyla tanınan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Kadir Mısıroğlu'nun, 2016 yılına ait "Cumartesi Sohbetleri" adlı video kayıtta, Arınç ile ilgili şu ifadeleri kullandığı görüldü;

“Bir elmaya sağlam tarafından bakarsan, sağlam görünür ama bir dönüşte bakarsın ki arka tarafı çürükmüş. İnsanlar da bu çürük elmalar gibidir. Bazılarının çürüklüğü bir benektir. Bazı sebeplerle o çürük büyür. O gün de onun bir çürüklüğü varmış ki, bugün bu tezahür etti.

Ben bunu ne zaman anladım?

Bu Meclis başkanıydı. Meclis'in kuruluş yıldönümü dolayısıyla eski İttihat Terakki'nin merkezi Ulus'taki Meclis binasında, Mustafa Kemal'in resminin karşısında ben onu ağlarken gördüm. Bu rol olamaz. Bu rol olamaz. O gün buna bir kırmızı çarpı çektim. Mustafa Kemal'den bahsederken gözyaşı dökmek, artistler için anlaşılır bir şey. Artist olmayan için ise kalbi ondandır. Demek ki bu elmada bir çürüklük varmış. Bunun Fetullah ile münasebetlerini anlatmayayım. Mahremane bilgilerim var. Hükümet ifşa ederse ben de söylerim. 17 Aralık'ta başarılı olsalardı, AK Parti'nin başına Bülent Arınç geçecekti. Bunu iktidarın üst kademesinin hepsi biliyor. Onu seçime kadar idare ettiler. Ve seçimde tasfiye ettiler. Üç devre olmasaydı da tasfiye olacaktı. Burada onun cürmü meşhud (suçüstü) halde yakalanmışlığı var. Onu söylemiyor.”

Haber Ara