Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mısırlı vekilden Karlov suikastinde Türkiye'ye ağır suçlama

Mısırlı Milletvekili Mahmud Bedr, Rusya Büyükelçisi Karlov'un Ankara'da suikast sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili tepki çekecek bir yorumda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 05:25:27

Mısırlı vekilden Karlov suikastinde Türkiye'ye ağır suçlama

Mısır Meclisi'nin en büyük partisi ‘Mısır'a Destek' blogundan milletvekili Mahmud Bedr, Türkiye hükümetinin ‘teröristlere verdiği desteğin bedelini ödediğini' söyledi.

Sputnik'in aktardığı bilgide; Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili olarak Rus halkına başsağlığı dileyen Bedr, “Uzun zamandır Mısır'a en zor dönemlerinde destek olan Rus halkı dostumuzdur” dedi. Müslüman Kardeşler'in devrilmesinde büyük rol oynayan Temerrüd Hareketi'nin de kurucularından olan Bedr, mevcut durumda Türkiye'deki tüm Rus diplomatların tehlikede olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

‘ANKARA, YABANCI DİPLOMATLAR İÇİN KORUMA SAĞLAYACAK DURUMDA DEĞİL'

“Bu olay, Ankara'nın yabancı diplomatik misyonlar için koruma sağlayacak durumunda olmadığını gösterdi. Batılı diplomatlara saldırı sayısı arttı. Başarısız darbe girişiminin ardından ülkedeki durum gergin ve kaygı verici. Bu olay, Türkiye'nin teröre verdiği desteğin bedeli” diye konuştu.

 

Haber Ara