Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Mısırlı uzman Hasan Nafia: İsrail Tahran'daki 3'lü koalisyonu bozmaya çalışacak

Mısırlı siyaset uzmanı Hasan Nafia, Tahran'da yapılan ve Türkiye, Rusya ve .İran'ın katıldığı üçlü zirveyi 'Üçlü koalisyon' olarak tanımladı ve bu zirvenin ABD'nin gerilemesinin başlangıcı olabileceğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-09 08:20:42

Mısırlı uzman Hasan Nafia: İsrail Tahran'daki 3'lü koalisyonu bozmaya çalışacak


Kahire Üniversitesi Siyasi Bilimler Profesörü Hasan Nafia, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada Tahran Zirvesi ile ilgili konuştu. 

Nadia, 'Zirve, söz konusu üç ülkenin, İdlib konusunda farklı tutum ve politikalarına rağmen ortak jeopolitik çıkarlarının bilincinde olduğunu gösterdi' değerlendirmesinde bulundu.

"BU 3'LÜ ZİRVE, ABD'NİN GERİLEMESİNİN BAŞLANGICI OLACAK"

Mısır'ın önde gelen siyaset analisti ve akademisyenlerinden Nafia, "Bu üçlü koalisyonun dik duruşu, Suriye'deki savaşa son noktanın koyulmasına, Yüzyılın Anlaşması'nın başarısızlığa uğramasına yol açacak ve ABD'nin bölgedeki nüfuzunun gerilemesinin başlangıcı olacak." ifadesini kullandı.

"İSRAİL, KOALİSYONU BOZMAYA ÇALIŞACAK"

Nafia, bu koalisyonun, Suriye krizinin gidişatına yön vereceğini, İsrail'in ise durumu yakından izleyerek koalisyonu bozmaya çalışacağını belirtti.

"KASIM AYINDA BÖLGEDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAK"

Gelecek dönemde bölgede özellikle Kasım ayında zirveye ulaşacak büyük değişiklikler olacağını aktaran Nafia, bu değişikliklerin yapısının Türkiye, Rusya ve İran zirvesinin, koalisyonu daimi kılmadaki başarısıyla doğrudan ilgili olacağını kaydetti.

Haber Ara