Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Mısırlı muhalifler yurt dışında parti kuruyor

Mısırlı siyasi aktivist Nancy Kamal, muhaliflerin, zalim ve faşist olarak tanımladığı Abdülfettah es-Sisi rejimiyle mücadele etmek için birkaç gün içinde yurt dışında bir siyasi parti kurulacağını duyuracaklarını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-07 15:49:00

Mısırlı muhalifler yurt dışında parti kuruyor

Mısırlı siyasi aktivist Nancy Kamal, Mısırlı muhaliflerin, zalim ve faşist olarak tanımladığı Abdülfettah es-Sisi rejimiyle mücadele etmek için birkaç gün içinde yurtdışında bir siyasi parti kurulacağını duyuracaklarını açıkladı.

Siyasi aktivist Kamal, Arabi 21'e yaptığı özel açıklamada yurtdışında kurulacak partinin adının ‘Emel Mısır' olacağını belirterek, partide bulunacak kişilerin bazılarının uzun bir geçmişi ve yıllardır Mısır ulusal çalışmalarında izleri olan akademisyenler, politikalıcılar, aktivistler de dahil olmak üzere birçok ulusal figürün bulunacağını söyledi.

Parti sözcülüğüne seçilen Kamal, yeni doğan partilerinin "Amerika, İngiltere ve Türkiye'de merkezlerinin olacağına ve üyeliğinin her mezhepten tüm Mısırlılara açık ve erişilebilir olacağını" belirtti.

“Sesimiz tüm Mısırlılara ulaşacak ve onlarla hiçbir engel olmaksızın doğrudan temas halinde olacağız ”diyen Kamal, parti kuruluş çalışmalarına "tam bir yıldır yürüttüklerini” söyledi.

Kamal yaptığı açıklamada, (Emel Mısır) hedeflerinin açık olduğunu, Mısır'ı doğru yola sokmak ve ardından modern, katılımcı, demokratik, sivil bir devlet inşa etmek olduğunu belirtti.

Kaynak:Arabi 21

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara