Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

Mısırlı iş insanı Ali, Erdoğan’dan yardım istedi

İspanya'da ikamet eden Mısırlı muhalif iş insanı Muhammed Ali, Türkiye'de ikamet eden ailesini korumak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi. Muhammed Ali, ailesinin Sisi’nin adamları tarafından kaçırılma ve cinayetle tehdit edildiklerini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-04 09:24:48

Mısırlı iş insanı Ali, Erdoğan’dan yardım istedi

İspanya'da ikamet eden Mısırlı muhalif iş insanı Muhammed Ali, Türkiye'de ikamet eden ailesini korumak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Muhammed Ali, ailesinin Sisi'nin adamları tarafından kaçırılma ve cinayetle tehdit edildiklerini söyledi.

Darbeci Sisi karşıtı gösterilerin odağında yer alan iş insanı Muhammed Ali, yayımladığı bir videoda, çocuklarının Türkiye'de yaklaşık 9 aydır güven içinde yaşadığını, ancak bir hafta önce oğullarının ölüm ve kaçırılma tehditleri aldığını açıkladı.

Mısırlı muhalif iş insanı Ali, çocuklarının tehdit edilmesinden sonra güvenlik yetkililerinin evlerine ve arabalarına güvenlik kameraları taktıklarını dikkat çekerek, 2 Ekim Cuma günü eşinin Türk güvenliğine şikâyette bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'de bir arkadaşının çocuklarını ağırladığını belirten Muhammed Ali, "Ancak tehdit eden kişiler, çocuklarımın arkadaşının evine bile ulaşmayı başardılar ve Sisi rejimi aleyhinde konuşmayı bırakmazsam onları ölümle tehdit ettiler. 24 saat süre verip, oğullarımı kaçıracaklarını söylediler” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım isteyen Mısırlı iş insanı Muhammed Ali, "Çocuklarım sizin, Türk hükümeti ve halkının himayesinde. Türk halkına ve hükümetine olan güvenimiz tam” dedi.

Ali'nin konuşması, Mısır'da yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ev yıkımlarının durdurulması ve 20 Eylül'den bu yana ülkede gerçekleşen darbeci Sisi karşıtı protesto gösterilerin ışığında geldi.

Mısır daha önce İspanyol yetkililerden Muhammed Ali'yi teslim etmelerini istemişti, ancak bu talep için yapılan duruşma gerçek bir prosedürle sonuçlanmadı.

Geçen Aralık ayında Muhammed Ali, vergi kaçırmaktan gıyaben 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkeden kaçışından önce Mısır ordusuyla 15 yıl çalışmış olan müteahhit Muhammed Ali, İspanya'ya gelişinden bu yana, sosyal medyada darbeci Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es Sisi rejimindeki yolsuzluğu kınadığı bir dizi video yayınladı.

Bu videolar Eylül 2019'da Mısır genelinde yüzlerce insanın katıldığı sınırlı protestolara yol açtı.

Muhammed Ali 1978 yılında dünyaya geldi. 41 yaşındaki iş adamı son günlerde Sisi karşıtı muhalefetin bayraktarlığını üstlenmiş durumda…

Kaynak: alalamtv.net

Haber Ara