Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Mısır yönetiminden Mehdi Akif açıklaması

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi eski Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin Mısır yönetiminden açıklama geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-23 15:27:27

Mısır yönetiminden Mehdi Akif açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hapisteyken 89 yaşında vefat eden Akif'in tedavi gördüğü Kasr el-Ayni Hastanesi'nden tutuklu bulunduğu hapishane yönetimine sunulan raporda, vefat sebebinin 'kan basıncındaki aşırı düşüş' olarak tespit edildiği bilgisinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, rapordaki şu detaylara yer verildi:

"Vefat etmeden önce yapılabilecek tüm müdahaleler yapıldı. Daha sonra vefatın gerçekleşmesi üzerine düzenlenen adli tıp raporunun ardından savcılık Akif'in naaşını defnedilmek üzere yakınlarına vermeyi kararlaştırdı."

Akif'in vefat etmeden önceki sağlık durumuna ilişkin ise, eylül 2015'te tedavi olmak üzere Leyman Tarra Hastanesi'nde kaldığı ve aynı şekilde 19 Ocak 2017 tarihinde de kendi talebi üzerine Kasr el-Ayni Hastanesi'ne nakledildiği aktarıldı.

Öte yandan, eski İhvan lideri Akif'in Savunma Heyeti'nden ismini vermek istemeyen birisi ise, İçişleri Bakanlığı'nın Akif'in ölüm nedenine ilişkin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ve defin işlerinin başından sonuna kadar aşırı bir şekilde güvenlik önlemleri uygulandığını kaydetti.

'SİSTEMATİK CİNAYET'

Akif'in savunma heyeti başkanı Abdulmunim Abdulmaksut da yaptığı açıklamada, sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, tutulduğu hapishaneden Kasr el-Ayni Hastanesine nakledilen ve burada hayatını kaybeden Akif'in naaşının, hastanenin mescidinde kılınan cenaze namazını müteakip Kahire'deki Vefa ve Emel Kabristanında "gece yarısı" defnedildiğini açıklamıştı. Ailenin cenazede bulunması konusunda zorluk çıkarıldığı belirtilmiş, İhvan Sözcüsü Talat Fehmi, Akif'in vefatının, "sistematik bir cinayet" olduğunu söylemişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara