Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Mısır-Yemen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi

Mısır-Yemen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 18:00:46

Mısır-Yemen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi
Mısır ve Yemen arasında, terörle mücadeleyi hedefleyen güvenlik iş birliği anlaşması imzalandı.

Mısır Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib ile Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakanı Halid Mahfuz Bahhah'ın hazır bulunduğu Mısır-Yemen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin 8. dönem kapanış töreninde, Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar ve Yemenli mevkidaşı Abduh el-Huzeyfi'nin, terörle mücadele ve terörün kaynağının kurutulması konularında, güvenlik iş birliği anlaşması imzaladığı ifade edildi.

Mısır Uluslararası İş Birliği Bakanı Necla Ahavani ve Yemen Planlama ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Muhammed et-Temimi'nin de basın, yüksek öğrenim, eğitim ve gençlik alanlarında 4 protokol imzalandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, perşembe günü başlayan Mısır-Yemen Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin, 8. dönem kapanış töreninde konuşan Bahhah, iki ülke arasında çok özel bir ilişki olduğunu vurguladı.

Bahhah, Mısır'ın "Yemen'de meşruiyete desteğini, Yemen'in birliğini ve bağımsızlığını korumadaki çabalarını, içişlerine karışmamasını, silahla bir şeylere zorlamamasını, krizin sonlanması için diyalog ve barışçıl çözümü benimsemesini" övdü.

Mısır Başbakanı Mihlib ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2014 yılı sonuna kadar 906 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Haber Ara