Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Mısır, Türkiye’ye karşı Rusya’dan füze alıyor

Mısır’ın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve Libya’da olası bir saldırı karşısında Rusya’dan Bastion Hava Savunma Füze Sisteminin alımı için girişimlerini hızlandırdığı bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 14:17:11

Mısır, Türkiye’ye karşı Rusya’dan füze alıyor

Mısır'ın, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri ve Libya'da olası bir saldırı karşısında Rusya'dan Bastion Hava Savunma Füze Sisteminin alımı için girişimlerini hızlandırdığı bildirildi.

RT Arabic'a göre, Libya sahili ve Doğu Akdeniz'deki Türk faaliyetleri nedeniyle Mısır, acil harekete geçmek zorunda kaldı.

Mısır ve Rus askeri siteleri, Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nun (LNA) son haftalarda meşru Trablus hükümeti karşısında mevzi ve güç kaybetmesinden sonra Kahire'nin, olası bir Türk deniz saldırısına karşı Bastion füze teslimatlarının hızlandırılması için Moskova'ya baskı yaptığını yazdı.

Türkiye'nin, Libya'nın Misrata şehrinde bir deniz üssü kurmayı planladığı haberleri üzerine, Mısır'ın Akdeniz bölgesinde karşılaşabileceği zorluklar ve saldırılara karşı deniz kapasitesini artırdığı belirtildi.

Kaynaklar, Mısır sahilini yerleştirilmesi planlanan ve denizdeki hedeflere karşı etkili olan Rus Bastion füze sisteminin, 600 km'den daha uzun bir mesafeden potansiyel düşman saldırılarından koruyabildiğini aktardı.

Mısır, 2013 yılında Bastion füze sistemini daha önce almak için Rusya ile anlaşma imzalamıştı. Askeri bir kaynak ise, Bastion füze sisteminin 600 km'lik kıyı şeridini koruyabileceğini doğruladı.

"Bastion" sistemi 36 roket fırlatabiliyor. "Bal" sisteminde ise 120 ve 260 kilometre menzile sahip iki farklı füze bulunuyor.

Rus ordusu envanterindeki "Bastion" füze sistemleri kıyı ve sahilleri koruma amacıyla kullanılıyor.

Çeviri: Feyza Akyıl

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara