Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Mısır, Sina'da IŞİD'i vurdu

Mısır, Sina Yarımadası'nda büyük bir operasyon düzenledi. F-16 uçaklar ve Apachelerin kullandığı saldırıda 63 kişi hayatını kaybetti

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 10:52:45

Mısır, Sina'da IŞİD'i vurdu
Mısır Hava Kuvvetleri, Sina'da IŞİD militanlarına karşı büyük bir harekât başlattı. F-16 uçakları ve Apache helikopterlerinin kullanıldığı saldırılarda, Gazze sınırına yakın Refah ve Şeyh Zuveyt kentlerinin çevresindeki bazı köyler vuruldu.
 
En az 63 kişinin öldüğü ileri sürülen saldırılarda çok sayıda konutun isabet aldığı ve ölenlerin büyük bölümünün sivil olduğu ileri sürülüyor.
 
Kahire hükümetinden kayıplara ilişkin açıklama yapılmadı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi geçen hafta IŞİD'in Sina kolunun, 100'den fazla kişinin yaşamına mal olan saldırılarının ardından 3 Temmuz darbesinden beri ilk kez üniformasını giyip Sina'daki birlikleri ziyaret etmişti. Sisi, saldırıyı gerçekleştirenlerin mutlaka cezalandırılacağını söylemişti.
 
BASINA KARARTMA
 
Mısır Gazeteciler Sendikası, Cumhurbaşkanı Es-Sisi'nin onayını bekleyen yeni Terörle Mücadele Yasası'ndaki basın cezalarının kaldırılmasını istedi.
 
Sendikaya göre yasa taslağında “Terör olaylarına ilişkin olarak resmi açıklamalardan farklı haber yapanları” ağır cezalar bekliyor.
 
IŞİD'in 1 Temmuz saldırılarına ilişkin resmi açıklamada 17 asker öldüğü belirtilmiş, Mısır basını ise rakamın 70 olduğunu iddia etmişti.

Haber Ara