Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Mısır, Refah kapısını yeniden açtı

Gazze şeridine yönelik ablukanın en önemli ayaklarından Mısır, Gazze'yi dünyaya bağlayan Refah sınır kapısını dört günlüğüne açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 13:55:02

Mısır, Refah kapısını yeniden açtı

Türkiye'nin gönderdiği insani yardımların Gazze Şeridi'ne ulaşmaya başlamasıyla Mısır yönetimi, Rafah Kapısı'nı Salı gününden itibaren dört günlüğüne her iki yönde geçişlere açtı.

Mısır "Ortadoğu" Haber Ajansı, Rafah Kapısı'ndaki bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, mübarek Ramazan bayramında her iki tarafta mahsur kalanların geçişi için kapının dört gün süreyle açık kalacağını bildirdi.

Mısır yönetimi Rafah Kapısı'nı beş gün açık tuttuktan sonra dün sabah erken saatlerde kapatmıştı. Beş gün içinde kapıdan 3.750 Filistinlinin geçiş yaptığı belirtildi.

Ankara ve Tel Aviv arasında varılan mutabakat uyarınca Türkiye'den Gazze halkına gönderilen insani yardımların gemiyle Aşdod Limanı'na ve oradan da tırlarla Kerem Ebu Salim Kapısı'na ulaşmasıyla birlikte sosyal medyada Rafah Kapısı'nın kapalı olmasına dikkat çekilerek Mısır'a ağır eleştiriler yöneltilmişti.

Türkiye'den gönderilen yardımların Gazze Şeridi'ne ulaşmasıyla birlikte Kahire'nin Mısır'ın imajının daha fazla zarar görmemesi için Rafah Kapısı'nı açmaya karar verdiği ifade edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara