Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Mısır Polisi, 13 İhvan üyesini katletti

Anadolu Ajansı'nda yer alan bir habere göre; Mısır'da Emniyet kaynakları, 9 İhvan üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 18:51:45

Mısır Polisi,  13 İhvan üyesini katletti

Mısır emniyet kaynakları, Kahire'de bir evde düzenlenen operasyonda Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 9 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Mısır emniyet kaynakları, Kahire'nin 6 Ekim bölgesindeki bir evde düzenlenen operasyonda, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı" (İhvan) üyesi 9 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında eski bir milletvekilinin de bulunduğu iddia ediliyor.

İddialarla ilgili İhvan-ı Müslimin kaynaklarından herhangi bir doğrulama ya da yalanlama gelmezken, 2013 yılındaki darbeden bu yana Mısır'da güvenlik güçleri İhvan üyelerine karşı yoğun şekilde şiddet kullanıyor. 

Mısır basınında da henüz olayla ilgili geniş bir haber yer almazken eve düzenlenen baskında neden 9 kişiye karşı ateşli silah kullanıldığı da bilinmiyor. Katledilen İhvan-ı Müslimin üyelerinin arasında Nasır el Hafi'nin de olduğu öne sürülüyor.

Timetürk'ün yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre ise basılan ev İhvan-ı Müslimin liderlerine tahsis edilmişti. Evde kalan İhvan üyelerinin, hayatını kaybeden İhvan üyelerinin aileleriyle ilgilenmekle sorumlu olduğu belirtilirken, Kahire'de başka adreslere de baskın düzenlendiği öğrenildi.

Haber Ara