Dolar

32,5496

Euro

34,9797

Altın

2.429,45

Bist

9.722,09

Mısır’lı meteorologlardan, tehlikeli ‘Ejderha’ depresyonu uyarısı

Mısır’daki hava durumu uzmanları, 'Ejderha Depresyonu' veya 'Düşük Yüzyıl' adı verilen ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeyi etkileyecek tehlikeli bir depresyon konusunda uyardılar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 17:30:22

Mısır’lı meteorologlardan, tehlikeli ‘Ejderha’ depresyonu uyarısı

5e678b084c59b71845286cd7

Mısır'daki hava durumu uzmanları, "Ejderha Depresyonu" veya "Düşük Yüzyıl" adı verilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi etkileyecek 'tehlikeli' bir depresyon konusunda uyardılar.

Aşırı hava değişikliği sonucu oluşabilecek depresyonun "Mısır, Umman, Suriye, Ürdün, Lübnan, Filistin, Irak ve Türkiye" gibi birçok ülkeyi vuracağı ileri sürüldü.

Mısır'daki Avrupa hava haritaları modelinin güncellemelerine göre; rüzgâr saatte 100 km'ye çıkacağı için fırtına sınırına yaklaşacak.

Ayrıca şiddetli yağmur ve fırtınadan Sina bölgesindeki şehirler de etkilenecek.

Mısır Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki Perşembe günü ülkenin her yerinde yaşanacak olumsuz hava koşulları konusunda, halkın tedbirli olmasını istedi.

Meteorolojinin resmi web sitesi, Mısır'ın Büyük Kahire ve Aşağı Mısır bölgelerinde şiddetli yağışlar yaşanacağını, ülkenin kuzeybatı kıyısında da gök gürültülü yağışlar ve şiddetli fırtınaların yaşamı büyük ölçüde etkileyeceğini açıkladı.

Ayrıca ülkenin kuzeydoğu kıyısı, Orta ve Güney Sina ve Kızıldeniz'e yakın bölgelerde yaşayan halk, sel tehlikesine karşı uyarıldı.

Haber Ara