Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Mısır'ın gerçek yüzü: Kahire’nin fakirleri, otel artıkları olan tavuk kanatları ve küflü peynirle besleniyor

Darbeci Sisi’nin ülkesi Mısır’da, IMF ile yapılan teslimiyet anlaşmasından sonra halk giderek fakirleşiyor. Kahire’deki fakir halkın, ancak otel artıkları olan tavuk kanatları ve küflü ekmek kırıntıları ile beslendiği ortaya çıktı. İngiliz Times’in haberinde, bir Mısırlının, bir kilo biftek alabilmesi için, 20 saat çalışması gerektiği belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-20 13:49:50

Mısır'ın gerçek yüzü: Kahire’nin fakirleri, otel artıkları olan tavuk kanatları ve küflü peynirle besleniyor

buyuk._1

Mısır'da, yapılan demokratik seçimle işbaşına gelen Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Sisi, IMF ile yapılan teslimiyet anlaşmasından sonra ülkesini her geçen gün fakirleştiriyor.

İngiliz The Times gazetesinde çıkan bir haberde, darbeci Sisi'nin ülkesi Mısır'dadaki fakirlerin tavuk ve küflü ekmek kırıntıları ile beslendiği yazdı.

KAHİRE'NİN FAKİRLERİ OTEL
ARTIKLARI İLE BESLENİYOR

Gazetenin haberinde, Mısırlıların gün batımından sonra yemek masasında toplandıklarında, öğünlerin genellikle dört çeşitten oluştuğunu, Kahire'nin yoksullarının ise sadece kahvaltı için yiyecek kalıntıları bulduğunu göstermektedir.

Times'ın Kahire'deki muhabiri Muhammed Ezz, tüccarların, Kahire'nin fakirlerine otel ve fabrika ziyafetlerinden geri kalan bayat patates kızartması, tavuk kemiği ve çürük, küflü peynir kırıntılarını sattıklarını söyledi.

IMF İLE YAPILAN KREDİ ANLAŞMASI
YOKSULLUK VE İŞSİZLİĞİ ARTIRDI

Gazetenin haberine göre, bir devlet memuru olan Ahmed için bir bütün tavuk satın almak zor bir karardır. Türk parası ile ayda en az 711.5 lira ücret alıyor. Bu parayla ancak çocuklarını beslemek için haftada bir kez tavuk bacağı, boyun ve kanat satın alabilir

Times'ın Kahire'deki muhabiri Muhammed Ezz, Devlet Başkanı Sisi'nin harcamaları azaltmak ve bütçe açığını kapatmak için, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 9 milyar dolarlık bir kredi anlaşması imzalaması ülkedeki yoksulluğu ve işsizliği artırdığını söyledi.

MISIR HALKI, SİSİ'NİN MEGA
PROJELERE SOĞUK BAKIYOR

Gazetenin haberinde, darbeci Sisi'nin, her geçen gün kötüye giden Mısır ekonomisini canlandırmak için, başkent Kahire'den 30 mil uzakta yeni bir başkent ve yeni bir Süveyş Kanalı kurarak iş sahaları oluşturmaya çalıştığı; Mısır halkının ise, hayata geçirilmeye çalışılan mega projelere soğuk baktığı ve bu projelere ne kadar para harcandığını merak ettiği belirtildi.

BİR MISIRLI'NIN, BİR KİLO BİFTEK ALABİLMESİ
İÇİN 20 SAAT ÇALIŞMASI GEREKİYOR

Maaşların enflasyonla orantılı yükselmediğine dikkat çeken gazete, Dünya Bankası'nın istatistiklerine göre 100 milyonluk Mısır halkının, yüzde 60'nın yoksulluk içinde yaşadığını belirtti. Gazete, bir Mısırlının bir kilo biftek alabilmesi için 20 saat çalışması gerektiğini de dikkat çekti.

Haber Ara