Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

Mısır'ın eski Başbakanı Şefik, BAE'den ayrılıyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde 2012'den beri ikamet eden eski Mısır Başbakanı Ahmed Şefik'in Fransa'ya, ardından da Mısır'a gideceği belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-30 23:24:00

Mısır'ın eski Başbakanı Şefik, BAE'den ayrılıyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 2012'den bu yana ikamet eden Mısır'ın eski Başbakanı Ahmed Şefik'in Fransa'ya ardından Mısır'a gideceği belirtildi.

Şefik'in avukatı Dina Adli Hüseyin, yaptığı açıklamada, "Şefik, birkaç gün içinde Fransa'nın başkenti Paris'e, ardından Mısır'a gidecek" ifadelerini kullandı. Hüseyin ayrıca, Şefik'in Paris'te Mısır vatandaşlarıyla bir araya geleceğini ve bunun iki-üç gün içerisinde olabileceğini bildirdi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin kazandığı 2012 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olan eski Başbakan Şefik, 2018'de ülkesinde yapılacak seçimlerde tekrar cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtmişti.

ŞEFİK: SEYAHAT YASAĞI KONULDU

Şefik bu kararının ardından BAE yönetimi tarafından kendisine "seyahat yasağı" konduğunu söylemişti.

BAE: ENGEL BULUNMUYOR

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş da söz konusu iddianın ardından yaptığı açıklamada, Şefik'in ülkeden ayrılmasında engel bulunmadığını söylemişti.

Şefik'in genel başkanlığını yaptığı, Ulusal Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Rauf el-Seyyid, Ahmed Şefik'in ülkede 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklamıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara