Dolar

32,5374

Euro

34,8826

Altın

2.434,52

Bist

9.645,02

Mısır ile ilgili o ses kayıtları ilk kez İstanbul'dan yayınlanmış

Mısır’la ilgili “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma yönünde halkın ikna edilmesini” aktaran tapelerin ilk defa İstanbul merkezli Arapça yayın yapan ve Mısır’dan sürgün edilenler tarafından idare edildiği belirtilen Makameleen TV'de yayınlandığı bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-08 16:01:47

Mısır ile ilgili o ses kayıtları ilk kez İstanbul'dan yayınlanmış

TIMETURK | ÇEVİRİ

Al Jazeera'nin haberine göre Amerikan The New York Times'ın David Kirkpatrick imzasıyla dünyaya duyurduğu Sisi yönetiminin istihbaratında çalışan Yüzbaşı Eşref el-Koli'nin (Ashraf Al-Holi) Kudüs ile ilgili ses kayıtlarının aslında ilk olarak İstanbul'dan yayınlandığı ortaya çıktı.

KAYITLAR NASIL ELDE EDİLDİ?

Uydudan ücretsiz yayın yapan televizyonun bu ses kayıtlarını nasıl elde ettiği henüz bilinmiyor.

BİR PROGRAMCI KAYDI DOĞRULADI

Tv programcılarından birinin Holi'ye ait olduğu öne sürülen ses kaydını doğruladığı bilgisi de haberde yer aldı. Buna göre Koli, kayıtlarda “Bütün diğer Arap kardeşlerimiz gibi kamu içinde kararı kınayacağız” diyor ancak tv sunucularına “İsrail'le bir çatışmanın da Mısır'ın ulusal çıkarlarına yaramayacağını” da belirterek “kararı kınamak yerine seyircilerinin kararı kabul etmelerini sağlamalarını, Filistinliler'in kasvetli Batı Şeria ile yetinmelerini” sözde salık veriyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

822820_1

Haber Ara