Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Mısır ikinci koronavirüs dalgasına hazırlanıyor

Mısır’da resmi koronavirüs vaka oranlarında hafif bir düşüş kaydedilirken sağlık sektörü yetkilileri önümüzdeki kış mevsiminde beklenen ikinci dalgaya karşı hazırlıklı olma çağrısında bulundular.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-03 07:44:47

Mısır ikinci koronavirüs dalgasına hazırlanıyor

Mısır'da resmi koronavirüs vaka oranlarında hafif bir düşüş kaydedilirken sağlık sektörü yetkilileri önümüzdeki kış mevsiminde beklenen ikinci dalgaya karşı hazırlıklı olma çağrısında bulundular.

Mısır Sağlık Bakanlığı pazartesi günü koronavirüs laboratuvar testi pozitif çıkan 212 yeni vakanın kaydedildiğini ve 22 kişinin daha virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu, salı günü ise 230 yeni vaka kaydedilirken 23 kişi daha hayatını kaybetti.

Şarkul Avsat'ın haberine göre; Bakanlık 809 kişinin daha iyileşerek hastaneden taburcu olurken ülkede kaydedilen toplam vaka sayısının 100 bine yaklaştığına dikkat çekti. Resmi rakamlara göre ülkede 98 bin 939 vaka kaydedildi, vakalardan 72 bin 929'u sağlığına kavuşurken 5 bin 421'i hayatını kaybetti.

Sağlık ve Önleyici İşler Başkanlık Danışmanı Dr. Muhammed Avad Taceddin, kış aylarında koronavirüs vaka sayılarının yükseleceğine dair tahminler olduğunu belirterek salgının yayılmasından kaçınılması için vatandaşların gerekli sağlık önlemlerine uymaya davet edilmesi için tüm yollarla bilinçlendirme çalışmalarının sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Taceddin'in salı günü gerçekleştirdiği televizyon açıklaması sırasında vaka sayılarının ve hastanede özel bakıma ihtiyaç duyan hastaların sayısının azaldığını belirtti. Taceddin konuşmasında, ihtiyati önlemlerin sürdürülmesini, vaka sayılarındaki düşüşe rağmen hala ilk dalgada olunduğunu vurguladı.

Mısır Sağlık Bakanı Hale Zayid dün “Bakanlığın koronavirüs salgınını ele alma planının” takip edilmesi çerçevesinde, Mısır'ın güneyinde bulunan Luksor şehrinde Tahya Fonu Gastroenteroloji ve Hepatoloji Merkezi'ni inceledi. 

Resmi açıklamada, çalışmaya hazırlanan Yukarı Mısır'da inşa edilen merkezin ilk merkez sayıldığını ve bölgedeki tüm şehirlere hizmet vereceği ve “günde bin 500 tahlil kapasiteli ile virüsleri özel PCR testlerin yapılması için cihazların içeren gelişmiş bir laboratuvarının” bulunduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı dün, bu ayın ortasına kadar tüm valiliklerde çalışmaya devam edecek olan 62 ücretsiz tıbbi konvoyun gönderilmesi için bir program başlattı.

Sağlık Bakanı, 62 ücretsiz tıbbi konvoyun çeşitli şehirlerde “sağlık hizmetlerinden uzak ve yoksun bölgelerdeki vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti” sağlamak için salı gününden başlayarak Eylül ayı ortasına kadar çalışacağını duyurdu.

Haber Ara