Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Mısır Hizbullah kanalını kapattırdı

Mısır'da yayın yapan Hizbullah’ın kanalı el-Menar televizyonunu yayından kaldırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-06 12:53:21

Mısır Hizbullah kanalını kapattırdı

Merkezi Mısır'da bulunan ve Ortadoğu'nun en yaygın uydu sağlayıcılarından birisi olan Nilesat, Lübnan Hizbullah örgütünün televizyon kanalı olarak bilinen el Menar (el-Manar) televizyonunun yayınını, “mezhepsel gerilimi kışkırttığı” gerekçesiyle durdurdu.

AA'nın haberine göre; Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Nilesat, Lübnan İletişim Bakanlığı'na kanal ile sözleşmesinin bittiği çarşamba sabahı saat 10.00 itibariyle yayının durdurulacağını bildirdi.

Haberde Mısırlı uydu sağlayıcı şirketin, bakanlığa, “el-Manar kanalı mezhepsel kışkırtma ve fitneyi teşvik edecek programlar yayınlayarak anlaşmayı ihlal etti” yazısını gönderdiği bilgisine yer verildi.

Suudi Arabistan merkezli Arabsat da geçtiğimiz Aralık ayında, el-Menar ve benzer şekilde Hizbullah yanlısı yayın politikası güden el-Meyadin televizyonlarını uydudan çıkarmıştı.

Nilesat'ın, el-Menar'ın yayınını durdurması, Suudi Arabistan'ın oluşturduğu koalisyonun Hizbullah örgütüne yönelik hamlelerinin sonuncusunu oluşturuyor. Mısır'daki askeri darbeden bu yana Sisi yönetimi, Suudi Arabistan'dan siyasi, diplomatik ve finansal destek alıyor.

Suudi Arabistan'ın Lübnan güvenlik birimlerine yapacağı 4 milyar dolarlık askeri yardım kararından 19 Şubat 2016'da vazgeçmesi, Hizbullah'ın Lübnan siyasetindeki rolü nedeniyle iki ülke arasında bozulan ilişkileri gün yüzüne çıkardı. Krizin başlamasından bugüne kadar geçen 1,5 aylık zaman diliminde, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesi, KİK ülkeleri içinde Hizbullah ile ilişkisi tespit edilenlerin sınır dışı edilmesi gibi gelişmelerle her geçen gün gerilim daha da tırmanıyor.

Haber Ara