Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Mısır Dışişleri Bakanı : Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararı, 'Berlin Konferansı’nı olumsuz etkiliyor

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararının, pazar günü Almanya’nın ev sahipliğinde Berlin’de yapılacak uluslararası Libya Konferansı’na olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 12:28:06

Mısır Dışişleri Bakanı : Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararı, 'Berlin Konferansı’nı olumsuz etkiliyor

Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'in en büyük destekçisi ülkelerden darbeci Sisi rejiminin, Türkiye'nin Libya'daki BM tarafından tanınan Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ni korumak için asker gönderme kararı olan tepkisi sürüyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararının, pazar günü Almanya'nın ev sahipliğinde Berlin'de yapılacak uluslararası Libya Konferansı'na olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

Mısırlı bakan Sameh Shoukry'ün açıklaması, dün Yunanlı meslektaşı Nikos Dundas ve İtalya Dış İşleri Bakanı Luigi de Mayo ile yaptıkları görüşmeden sonra gelmesi dikkat çekici bulundu.

Shoukry'ün yaptığı açıklamaya göre,; Mısır, Yunanistan ve İtalya Dışişleri Bakanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Libya konusundaki açıklamasının "uluslararası toplumun ve Libya krizinin tüm yönleriyle ilgilenmeyi içeren kapsamlı bir çözüme ulaşmak için bir araya gelen Libya'nın çıkarları ve istikrarı isteyen ülkelerin çabalarını boşa harcayacağı" konusundaki endişelerini dile getirdiler. .

Haber Ara