Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Mısır Dini Vakıflar Bakanlığı, 'peçe yasağı'na destek verdi

Mısır Dini Vakıflar Bakanlığı sözcüsü Ahmed El-Qady, bakanlığının, Yüksek İdare Mahkemesi’nin Kahire Üniversitesi öğretim üyelerine peçe giyme yasağı getirme kararına saygı duyduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-28 11:33:56

Mısır Dini Vakıflar Bakanlığı, 'peçe yasağı'na destek verdi

buyuk_228

Kanlı bir askeri darbe ile Mısır'da yönetimi ele geçiren Sisi'ye bağlı mahkemeler eğitim ve öğretim özgürlüğünü kısıtlayıcı kararlar almaya başladı.

Mısır Dini Vakıflar Bakanlığı sözcüsü Ahmed El-Qady, bakanlığının, Yüksek İdare Mahkemesi'nin Kahire Üniversitesi öğretim üyelerine peçe giyme yasağı getiren kararına saygı duyduğunu söyledi.

Bakan, Vakıflar Bakanlığı'nın imam ve vaiz hazırlamakla ilgilendiğini ve halkın bakanlığın seminerlerine verdiği cevabı takip ettiğini belirterek, yaşamdaki gelişmelere ayak uydurmak için dini söylemi yenilemenin önemini vurguladı.

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi dün, Kahire Üniversitesi Rektörlüğünün üniversite öğretim üyelerinin, peçe kullanması yasaklayan bir karara imza atmıştı.

2016'da Mısır'da Kahire Üniversitesi Rektörlüğü öğretim görevlilerinin peçeli ders vermelerini yasaklamıştı.

Öte yandan üniversite öğretim üyelerinin peçe takmasını yasaklayan mahkeme kararından sonra, Kahire Üniversitesi'nde yasak kararının uygulanmaya başlandığını; karara tepki gösteren öğretim üyelerinin ise okul kapısından geri çevrildiği bildirildi.

Öğretim üyelerine getirilen peçe takma kararı sosyal medyada da en çok konuşulan ve tepki gösterilen konuların başında geliyor.

Kahire'deki kaynaklar, önümüzdeki günlerde üniversitelerde, peçe eyleminin başlayabileceğini bildirdi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara