Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Mısır'dan referandum açıklaması

Mısır, IKBY'de yapılan referandumun doğuracağı muhtemel olumsuz sonuçlardan dolayı 'derin kaygı' duyduğunu açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 20:21:22

Mısır'dan referandum açıklaması

Mısır Dışişleri Bakanlığı, dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan referandum hakkında yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, referandumun doğuracağı muhtemel olumsuz sonuçlardan dolayı "derin kaygı" duyduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Irak'ın birlik ve bütünlüğünü desteklediğini vurgulamakta ve referandumdan doğacak muhtemel olumsuz sonuçlardan ötürü 'derin kaygı' duymaktadır.' denildi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Mısır yönetimi tüm tarafları, "Irak'ın istikrarını sarsacak, bölgede durumu da daha da karmaşık hale getirecek ve anarşi ortamının doğmasına sebep olacak tek taraflı adımlardan kaçınmaya ve soğukkanlı davranmaya" çağırdı.

Terör örgütü IŞİD ile mücadelenin ancak Irak'ın bütün güçlerinin bir araya gelmesiyle mümkün olacağına işaret edilen Dışişleri Baknlığı açıklamasında, "referandum sonuçlarının IŞİD ve terörle mücadeleyi de olumsuz etkileyebileceği" vurgulandı.

Irak hükümeti, 2005 anayasasına aykırı olduğu için dün IKBY tarafından gerçekleştirilen referandumu ve sonuçlarını tanımadığını açıklamıştı.

Haber Ara