Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Mısır'da tren kazasında fotoğraf çekinen acil görevlileri için karar verildi

Geçtiğimiz günlerde Mısır’da yaşanan tren kazasında görevini yapmak yerine fotoğraf çekinen acil sağlık görevlileri için karar verildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-13 16:57:30

Mısır'da tren kazasında fotoğraf çekinen acil görevlileri için karar verildi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde Mısır'ın İskenderiye kentinde yaşanan büyük tren kazası sonrasında yaşananlar tartışılıyor. İki acil sağlık görevlisinin enkaz alanında fotoğraf çekinmesinin büyük tepki toplaması üzerine Mısır Sağlık Bakanlığı olaya müdahil oldu. 

“ACİL GÖREVLİLERİ ÜLKENİN EN UÇ NOKTASINA GÖNDERİLDİ”

Mısır Sağlık Bakanlığı sözcüsü Halid Mücahid konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "İskenderiye tren kazası enkazında fotoğraf çekinen acil görevlileri ülkenin uç noktası olan Batı bölgesindeki Mısır-Libya sınırı SivaOasis'e nakli yapıldı."

Mücahid aynı zamanda acil görevlilerin kazadaki ölüleri ve yaralıları taşıyıp işlerini bitirdikten sonra fotoğraf çekindiklerini ve aslında büyük bir iş başardıklarını belirtti. Acil müdahale heyeti başkanı Ahmet Ensari ise “Yapılan görüşmeler ve değerlendirmelerin ardından bu karar alındı. Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada 41 kişi hayatını kaybetmiş, 132 kişi de yaralanmıştı. İskenderiye tren kazası, Abdulfettah Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından bu yana Mısır'da yaşanan en büyük tren kazası olarak değerlendiriliyor.

Haber Ara