Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mısır'da Suudi Arabistan protestosu

Mısır’ın Kızıldeniz’deki adaları Suudi Arabistan’a devretmesi Kahire’de protesto edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-03 07:28:36

Mısır'da Suudi Arabistan protestosu

Ajanslarda yer alan bilgide; Kızıldeniz'deki Mısıra'a ait 2 adanın Suudi Arabistan'a devrini öngören anlaşmayı protesto eden eylemciler, başkent Kahire'de bir araya geldi.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçişini sağlayan Kızıldeniz Sınır Antlaşması'nı protesto eden ve "Ablukayı kaldırın" ve "Bu toprakların sahibi biziz" sloganları atan göstericilere müdahale eden polis, bazılarını gözaltına aldı.

Eylemin gerçekleştirildiği Gazeteciler Sendikası binasına çıkan tüm cadde ve sokaklar trafiğe kapatılırken, sadece yaya geçişine izin verildi.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in geçen nisan ayında yaptığı ziyaret esnasında iki ülke arasında imzalanan Kızıldeniz Sınır Antlaşması gereği Tiran ve Sanafir adalarını devretmişti. Mısırlı avukatlar Halid Ali ve Ali Eyyub'un antlaşmanın iptali için 10 Nisan'da açtığı davanın ilk duruşması 17 Nisan'da görülürken; 21 Haziran'da ise devletin taraf olduğu davalara bakan İdari Mahkeme, antlaşmanın iptaline karar vermişti. Davada hükümeti temsil eden savunma heyeti ise kararı, Yüksek İdari Mahkeme'ye taşırken; Kahire Acil İşler İstinaf Mahkemesi, Mısır ile Suudi Arabistan arasında imzalanan Kızıldeniz Sınır Antlaşması'nın iptaliyle ilgili Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin eylül ayında aldığı ‘geçici durdurma kararını' 31 Aralık'ta onayladı. İptal ile ilgili nihai kararın Yüksek İdari Mahkeme tarafından 16 Ocak'ta verilmesi bekleniyor.

Haber Ara