Dolar

32,5661

Euro

34,7205

Altın

2.494,01

Bist

9.524,59

Mısır’da nikab yasağı geliyor

Müslüman kadınların yüzlerin tamamını örten nikab, yeni yasa tasarısı kabul edilirse Mısır’da kamusal alanlarda giyilemeyecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-07 10:32:25

Mısır’da nikab yasağı geliyor

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Mısır Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Ghada Agami yasa tasarısını Temsilciler Meclisi'ne sundu.

Agami, peçenin “son yıllarda Mısır toplumu içinde bir fitne unsuruna dönüştüğünü” ifade ederek yasaklanması gerektiğini ve yasağı ihlal edenlerin ise 55 dolar ile cezalandırılmasnı talep etti. İhlali tekrar edenlerin ise iki katı parayla cezalandırılmasının gereğine değindi.

Agami yasağın bir diğer sebebi olarak son zamanlarda artan terör olaylarını dile getirdi. Buna göre “nikab giymiş bireyler tarafından yapılan terör saldırıları arttı.” “Yasa Mısır'da İslam'ın ılımlı karakterini değiştirmek ve yerine Selefi hareketlerin uç ideolojisini getirmeyi isteyenleri hedefliyor” dedi.

İslam toplumu olmayan Fransa'yı örnek göstererek, “Fransa da 2010 yılında aynı yasağı koydu ve bunu güvenlik bakış açısıyla ve toplumu bölünmelerden koruma saikiyle yaptı” şeklinde konuştu. “Kadınlar kendi evlerinde nikab giyebilirler ancak vatandaşlar yüzlerini kamusal alanlarda ve idari ofislerde açmalılar” açıklamasında bulundu.

Kaynak: siasat.com

 

Haber Ara