Dolar

32,4376

Euro

34,7966

Altın

2.481,20

Bist

9.530,47

Mısır'da Mursi'nin ailesine baskın

Güvenlik güçleri, Temmuz 2013'teki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi'nin kardeşinin evine baskın düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-11 20:28:08

Mısır'da Mursi'nin ailesine baskın

Mısır'da güvenlik güçlerinin, Temmuz 2013'teki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kardeşi Said Mursi'nin evine baskın düzenlediği, onu ve oğlunu birkaç saat alıkoyduğu bildirildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatına (İhvan) bağlı internet sitelerinde yer alan haberde, güvenlik güçlerinin Muhammed Mursi'nin doğum yeri olan Eş-Şarkiyye kentine bağlı El-Adve köyünde kardeşi Said'in evine baskın düzenlediği, arama yaptığı ve bazı eşyalarına ey koyduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, Said Mursi'yi ve 11 yaşındaki oğlunu birkaç saat alıkoyduktan sonra serbest bıraktığı ifade edildi.

Said Mursi, sabah saatlerinde evine baskın düzenleyen güvenlik güçlerinin, kendisini ve oğlu İbrahim'i alıkoyduğunu belirterek, "Beni evin önünde tuttuktan sonra bıraktılar. Oğlumu, götürdüler. Onu da birkaç saat sonra evden birkaç kilometre uzaklıkta bir yerde serbest bıraktılar." dedi.

Said Mursi, "Bu yapılanların sebebini bilmiyorum. Ortada ne hukuk ne kanun var. Muhammed Mursi'nin ailesine karşı bu yapılanlar bizi özgürlük mücadelemizden yıldırmayacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan hükümete bağlı El-Ehram gazetesinde yer alan haberde, Said Mursi'nin "polis ve ordu aleyhine şiddete teşvik" iddiasıyla alıkonulduğu öne sürüldü.

Said Mursi, ocak ayında "gösteriye teşvik etmesinin engellenmesi" amacıyla gözaltına alınmış, bir gün sonra serbest bırakılmıştı.

Güvenlik güçleri, 16 Ağustos'ta da Mursi'nin El-Adve köyünde yaşayan diğer kardeşi İzzet Mursi'nin evine baskın düzenlenmişti.

Muhammed Mursi'nin doğum yeri ve ailesinin yaşadığı köy El-Adve, Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasından bu yana darbe karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Protestolara katılan eylemciler, zaman zaman "izinsiz gösteri düzenlemek, trafiği aksatmak, şiddete teşvik etmek" gibi suçlamalarla gözaltına alınıyor.

Haber Ara