Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Mısır'da milletvekillerine konuşma yasağı

Mısır'da milletvekillerine ülkenin para politikası ile ilgili konuşma yasapı getirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-23 11:15:16

Mısır'da milletvekillerine konuşma yasağı

Mısır Meclis Başkanı Ali Abdulal, ülkenin para politikası hakkında konuşan milletvekillerinin disiplin kuruluna sevk edileceğini bildirdi.

AA'nın haberine göre; Abdulal yayımladığı yazılı açıklamada, bazılarının sürekli televizyonlarda görünerek ülkenin para politikası hakkında konuştuğunu ve bunun da zarara yol açtığını vurgulayarak, "Konu ülkenin para politikası olduğunda hiçbir milletvekili konuşmamalı. Bu talimata uymayanlar disiplin kuruluna sevk edilecek." ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca, Mısır'ın anayasal kurumlarının yıkılması için ülke dışında sistematik bir kampanya yürütüldüğü belirtildi.

Mısır Resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre Heysem el-Hariri'nin de aralarında olduğu bazı milletvekilleri ifade özgürlüğünün engellendiği gerekçesiyle bu karar karşı çıktı.

Merkez Bankası mart ayında dolar karşısında cüneyhin değerini yüzde 14 düşürmüştü. 1 dolar 8,78 cüneyh seviyesine ulaştı. Karaborsada ise 1 dolar 10,88 ila 11 cüneyh arasında alıcı buluyor.

Mısır'da yaşanan ekonomik kriz ve pahalılık nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, aralarında ordunun düşük fiyata piyasaya besin maddesi de sürmesi olmak üzere bazı önlemler almıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara