Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

Mısır’da 'ikinci dalga' tedirginliği!

Mısır'daki potansiyel bir ikinci koronavirüs dalgasıyla ilgili endişeler dün Twitter'da 'viral' oldu ve en çok tweetlenen ifadelerden biri 'ikinci dalga' olarak öne çıktı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-11 11:03:06

Mısır’da 'ikinci dalga' tedirginliği!

Mısır'daki potansiyel bir ikinci koronavirüs dalgasıyla ilgili endişeler dün Twitter'da 'viral' oldu ve en çok tweetlenen ifadelerden biri "ikinci dalga" olarak öne çıktı.

Tweetlerin çoğu herkesten virüse karşı gerekli önlemleri almalarını istedi, diğerleri ise küresel olarak ikinci bir dalganın çoktan başladığını söyledi.

Twitter kullanıcısı Nada Zayed şunları yazdı: “Doktorlar ve hastanelerdeki insanlar pandeminin ikinci dalgası konusunda uyardı ve insanların en azından tekrar yüz maskeleri takmaya döneceğini umuyorum; çünkü insanlar gerçekten koronayı görmezden geliyor ve normal hayatlarına dönüyorlar!! ”

Bununla birlikte, bazı Twitter kullanıcıları ise ikinci bir dalganın meydana geldiğinden şüpheliydi.

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı'ndaki koronavirüsle mücadele eden bilimsel komite başkanı Hüssam Hüsnü, Mısır'ın ikinci bir virüs dalgasının ortasında olmadığına da güvence verdi.

Hüssam Hüsnü, özel sektöre ait uydu kanalı 'ON E' ile yaptığı telefon görüşmesinde, enfeksiyon sayılarındaki göreli artışın vatandaşların dikkatsiz hareketlerinden kaynaklandığını, ancak ikinci bir dalgaya yol açmayacağını açıkladı.

Yine de tüm vatandaşları, pandeminin hâlâ var olduğunu hatırlatarak tüm ihtiyati tedbirleri almaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Hüsnü, ancak Mısır'ın koronavirüsü kontrol altına aldığını söyledi.

Dün açıklanan koronavirüs rakamlarına göre, toplam vaka sayısı 95.666'ya, ölenlerin sayısı ise 5.035'e ulaştı.

Sağlık ve Nüfus Bakanı Hala Zayed ise dün yaptığı açıklamada, özellikle Kurban Bayramı sonrasında koronavüris enfeksiyonlarının sayısında artış beklediklerini vurgulayarak, halktan önleyici tedbirlere uyulmasını istedi.

Kaynak: Egyptindependent

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara