Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Mısır'da eylem hazırlığı

Mısır'da bazı muhalif gruplar, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesini protesto etmek için yarın eylem yapacaklarını duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-16 16:16:57

Mısır'da eylem hazırlığı

Mısır 6 Nisan Hareketi ve bazı muhalif gençlik oluşumları, yarın Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçişini sağlayan Kızıldeniz Sınır Antlaşması'nın iptali için açılan davanın görüleceği Batı Kahire Mahkemesi önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

AA muhabirine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen 6 Nisan Hareketi aktivisti, “Yarın Batı Kahire Mahkemesi önünde, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesini protesto etmek için toplanacağız. Ayrıca adalar için 25 Nisan'da yapılan eylemlerde tutuklanan 152 kişi hakkında mahkeme tarafından verilen kararları protesto edeceğiz. Polisin mahkemenin bulunduğu bölgeyi kapatma ihtimaline karşı diğer muhalif gruplar ile bir “B” planı da oluşturacağız.” dedi. Aktivist, 6 Nisan Hareketi dışında eyleme katılacak olan diğer muhalif gruplar hakkında bilgi vermedi.

GEREKEN ÖNLEMLER ALINACAK

İçişleri Bakanlığı kaynakları ise kendilerine söz konusu eylem ile ilgili her hangi bir müracaatta bulunulmadığını dile getirerek, yarın bütün şehirlerde gereken önlemlerin alınacağını vurguladı.

Mısır'da mahkeme geçen cumartesi günü, 25 Nisan'da muhalif gruplar tarafından Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için düzenlenen eylemlerde polis tarafından gözaltına alınan 101 sanık hakkında 5'er yıl, 51 sanık hakkında ise 2'şer yıl hapis cezası vermişti.

Haber Ara