Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 19:31:33

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler
Mısır'ın çeşitli illerinde darbe karşıtları tarafından 'Devrim, fakir ve mazlumların umududur' sloganıyla gösteriler düzenlendi.

İskenderiye, Dekahliye, Minya ve Beni Suveyf kentlerinde cuma namazının ardından yapılan yürüyüşlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yüksek olması ve hayat pahalılığı nedeniyle mevcut yönetim protesto edildi.

Darbe karşıtı tutukluların serbest bırakılmasını isteyen göstericiler, yönetimin tutuklulara yönelik "baskıcı uygulamalarına" tepki gösterdikleri dövizler ile darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Eylemlerde ayrıca, "terörle mücadele yasası" da eleştirilerek, "baskı ve barışçıl göstericilere yönelik keyfi tutuklamaları aklama vesilesi" olacağı belirtildi.

Söz konusu yasa, hazırlık aşamasında terörle mücadele adı altında, cumhurbaşkanı ile güvenlik güçlerine verilen yetkilerin genişletilmesinin yanı sıra basın özgürlüğüne yönelik ciddi tehlike oluşturduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

Darbe karşıtı Ulusal İttifak, dün 'Devrim, fakir ve mazlumların umududur' sloganıyla halkı yönetim karşıtı gösterilere katılmaya çağırmıştı.

Haber Ara