Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

Mısır'da bir Tümgeneral öldürüldü

Mısır'ın Kuzey Sine iline bağlı El-Ariş kentindeki merkezi güvenlik biriminde görevli Tümgeneral Halid Kemal Osman'ın, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 09:30:45

Mısır'da bir Tümgeneral öldürüldü

AA'nın haberine göre, Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tümgeneral Osman'ın, Ariş kentindeki güvenlik birimlerini denetimi sırasında kimliği belirsiz kişilerin bindikleri araçtan açtıkları ateş sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu saldırganların kaçtığı, olay yeri çevresinde güvenlik çemberi oluşturularak bölgede tarama çalışması başlatıldığı aktarıldı.

Bu arada, saldırıyı, başta Kasım 2014'te IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt üstlendi.

Örgütten yapılan ve üyeleri tarafından sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan açıklamada, saldırıda, aralarında Tümgeneral Osman'ın da bulunduğu bazı güvenlik güçlerinin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından özellikle Sina Yarımadası'nda bazı saldırıları üstlenmesiyle adını duyuran ve ülkenin Nisan 2014'te "terör örgütü" ilan ettiği Ensar Beyt el-Makdis, 10 Kasım 2014'te IŞİD liderine biat ettiğini, daha sonra da adını "Sina Vilayeti" olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

Haber Ara