Dolar

32,5892

Euro

34,7861

Altın

2.421,91

Bist

9.645,02

Miniler daha çok tercih ediliyor! Gençler ekonomik ve keyifli sürüş istiyor

Genç sürücüler artık trafikte daha çok kendilerini göstermeye başladı. Özellikle iş hayatında daha fazla yer almaya başlamaları ile birlikte otomobile duydukları ihtiyaç da artıyor. Gençler ağırlıklı olarak pratik olduğu için otomatik araçları tercih ederken hacim olarak da daha küçük araçları seçiyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 21:40:07

Miniler daha çok tercih ediliyor! Gençler ekonomik ve keyifli sürüş istiyor

Otomobil firmaları araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmaya devam ediyor. Özellikle daha kompakt ve tasarım odaklı otomobiller tercih edilirken, sürücülerin son yıllarda seçenekleri oldukça fazlalaştı. Daha ufak motorlu, daha az yakan ve çevreye duyarlı motor seçenekleri ile firmalar, her geçen gün sınırları daha da zorlamaktalar. Biz de bu markaları ve yeni modelleri sizler için inceledik ve gözden geçirdik...

Yeni Nissan Micra

NISSAN'ın, ‘şehrin vazgeçilmezi' olarak bilinen ve globalde 50 yıllık güçlü bir mirasa sahip modeli Micra, yeni versiyonuyla Türkiye'de görücüye çıktı. “Daha Sen” mottosuyla yeni NISSAN Micra, bir önceki modele kıyasla NISSAN'ın teknolojik vizyonunu yansıtan Nissan Intelligent Mobility özelliklerini barındırırken, etkileyici tasarımı, ferah iç mekânı ve güven veren sürüşüyle dikkat çekiyor. Tasarımı ile tam puan alan yeni Micra, tamamen yenilenen yüzüyle daha sportif, daha atletik, daha konforlu ve daha geniş bir görünüme sahip olurken; yeni teknolojik donanımlarla daha premium bir tarz yakalıyor. Yeni Micra, 1.0 litre 100 PS Motor, 5 ileri manuel ve 7 ileri CVT şanzıman seçenekleri ile satışa sunuluyor. Yeni aracın motoru, aracın karakterine uyacak ve olabilecek en iyi performans ile yakıt verimliliği sağlayacak şekilde tasarlandı.

Peugeot 208 HB

Peugeot yıllardır tasarladığı çarpıcı tasarımlar ile dikkatleri üzerine çekerken sürüş keyfinden de ödün vermiyor. Yeni emisyon kuralları ile daha küçük hacimli motorlara geçen otomobil firmaları içerisinde bulunan Peugeot 208 hb modeli ile bu akıma en güzel şekilde ayak uyduruyor. Yüksek teknoloji ile donattığı modelinde otomatik vites seçeceği ile de öne çıkan otomobil ufak boyutları ile şehir içi kullanımlarda büyük kolaylık sağlıyor.

Toyota Yaris

Toyota istikrarlı vizyonu ve sorunsuz motor seçenekleri ile yıllardır hayatımızda. Bir çok opsiyonel seçenek sunan Yaris modelinde özellikle Hybrid Elektronik motor seçeceği geleceğin en gözde araçlarından. Daha öncede orta segmentte ilk hybrid modele imza Toyota mühendisleri yüksek teknoloji ve yüksek konfor ile kullanıcılarına rahat bir sürüş deneyimi sağlıyor. Otomatik vites seçeneği bulunan modellerde kaliteli şanzıman yapısı ile sportif sürüşte de sizi yarı yolda bırakmıyor.

Renault Clio

Bir başka yenilenen model olan Clio, bu zamana kadar kendini kanıtlamış bir model olarak önümüzde. Dünyanın en iyi motor üreticilerinden olan Renault'un 1.5 dizel motor seçeceği ile yakıt konusunda size en büyük kolaylığı sağlıyor. İç bölümde makyajla beraber gelen teknolojik özellikleri ile fazlası ile göze çarpıyor. Araç ön tasarımı yeni çizgiler ile tasarım konusunda da iddialı.

Volkswagen Polo

Fiyat, performans kıyaslaması bakımından gençlerin en çok tercih ettikleri modeller arasında bulunan Volkswagen Polo'da komple yenilenmiş tasarımı, motor seçenekleri ve teknolojik özellikleri ile sizleri bekliyor. Kendi sınıfında çıtayı epeyce yukarı çıkartan Polo, özellikle lansman rengiyle genç sürücülerin gözdesi durumunda.

Audi A1

Audi yeni A1 modelinde de çizgisinden ödün vermedi. Yüksek malzeme kalitesi, sorunsuz motor seçenekleri ve çarpıcı dış tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yeni Audi A1 özellikle donanım paketleri ile de öne çıkıyor. Bir önceki modele göre daha geniş bir iç alan sunan modelde özellikle S-line paketi dış tasarımda çok iddialı.

KIA Rio

Bugün Kia'nın Türkiye'de en çok sevilen modellerinden biri de Rio. Ferahlık ve konfor herkese göre değişen konular. Ancak aracın iç mekan tasarımında detaylar iyi değerlendirilirse gerçekten çok ferah bir yaşam alanı elde edilebiliyor. KIA Rio, sınıfının en ferah kabinine ve en yüksek bagaj kapasitesine sahip seçeneği. Ayrıca iç mekanda mobil uyumlu bir ekrana, arka koltuğunda usb girişlerine de sahip.

Hyundai İ20

Hyundai mühendisleri tarafından geliştirilen teknolojiler sayesinde i20, yüksek verim sunar. i20, 3 benzinli ve 1 dizel motora sahip. Start & Stop Sistemi ile araç her ışıkta motoru kapatır ve hareket edeceğiniz zaman tekrar çalıştırır. Böylece gereksiz yakıt sarfiyatının önüne geçer ve daha az CO2 salınımı yapar. Kısacası i20 hem çevreci hem de verimli. Sürücü odaklı kokpiti ile i20, yoldan gözünüzü ayırmadan hareket etmenizi sağlar. Dizayn sayesinde tuşlara ulaşmak ve araç içi fonksiyonları kontrol etmek oldukça kolay.

BMW 1 Serisi

BMW Group'un önden çekişli otomobiller konusunda uzun yıllardır edindiği tecrübeyi son 5 yılda geliştirdiği en yeni BMW önden çekişli sürüş mimarisiyle aktardığı son otomobil olan Yeni BMW 1 Serisi, bu sayede boyutlarında küçük farklılıklar olmasına rağmen, öncüsüne göre çok daha fazla yaşam alanı sunuyor.

Yepyeni BMW 1 Serisi'nin köpekbalığı burnu, yükselen omuz çizgisi ve geleneksel Hofmeister kıvrımının C sütununda yükselen ince pencere çizgisi dikkat çekiyor.

Haber Ara