Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Minik Aylan'ın babasından çok acı ifade

Bodrum'dan çıktıkları umut yolculuğunda su alıp ters dönen bottan düşerek annesi ve ağabeyiyle yaşamını yitiren minik Aylan'ın sıkıca tutunduğu babasının ellerinden kayıp gittiği ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 16:19:23

Minik Aylan'ın babasından çok acı ifade

Bodrum'da 8'i çocuk 12 kişinin öldüğü umut yolculuğunda ikinci bottaki faciada eşi 27 yaşındaki Zahim Kurdi, oğulları 2 yaşındaki Aylan Kurdi ile 3 yaşındaki Galip Kurdi'yi yitiren ve kendisi bitkin halde sahile ulaşan baba Abdullah Kurdi, ifadesinde o geceyi anlattı.

Abdullah Kurdi ifadesinde şunları anlattı:

"Daha önce iki kez organizatörlere para vermiş ve İstanköy Adası'na geçmek istemiştik. Birisinde Sahil Güvenlik ekipleri bizi yakaladı. Serbest kaldık. Diğerinde organizatörler sözünde durmadı ve botu getirmedi. Bu kez kendi olanaklarımız ile botu temin ederek kürek çekerek geçmeye çalıştık. Sahilden 500 metre kadar açıldıktan kısa bir süre sonra bot su almaya başladı. Ayaklarımız ıslanıyordu. Su arttıkça panik başladı. Ayağa kalkınca olanlar oldu. Can yeleklerimiz vardı ama ayağa kalkanlar nedeniyle bot birden alabora olup ters döndü. Eşimin ellerinden tutuyordum. Çocuklarım ellerimin arasından kaydı. Bota tutunmaya çalıştık. Havası gittikçe söndü. Gecenin karanlığında herkes bağırıyordu. Bu nedenle sesimi çocuklarıma ve eşime duyuramıyordum. Herkes çığlık çığlığaydı. Işıklara bakarak karaya doğru yüzmeye çalıştım. Karaya çıktığımızda eşimi ve çocuklarımı aradım bulamadım. Korkudan kaçtıklarını düşündüm, Bodrum'a geldik. Sonra şehirde buluştuğumuz noktaya gelmediklerini görünce hastaneye giderek acı haberi aldım."

Kobani'de defnedilecek

Baba Kurdi'nin Muğla Adli Tıp Kurumu'nda bulunan iki çocuğu ile eşinin cenazesinin alacağı ve Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani kentine götürerek toprağa vereceği kaydedildi.

Bu arada ölen anne Zahim Kurdi'nin cesedinin saat 04.30'da çocuklarından 100 metre uzaklıkta sahile vurduğu belirtildi.

Haber Ara